DOLAR 32,2623 0.01%
EURO 34,7147 -0.02%
ALTIN 2.401,690,07
BITCOIN 2014566-1,39%
Ağrı
12°

HAFİF YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Ağrı Belediye Başkanı Sayan,Turizm Bakanı Ersoy’a: Ağrı Dağı’nı, Ağrı’yı Turizme Açalım

Ağrı Belediye Başkanı Sayan,Turizm Bakanı Ersoy’a: Ağrı Dağı’nı, Ağrı’yı Turizme Açalım

ABONE OL
01:49 | 20 Ekim 2020 01:49
Ağrı Belediye Başkanı Sayan,Turizm Bakanı Ersoy’a: Ağrı Dağı’nı, Ağrı’yı Turizme Açalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, seçim sürecinde sıklıkla tekrarladığı Ağrı’nın doğal, kültürel güzelliklerinin, tarihi eserlerinin tanıtılması, Ağrı’nın inanç turizme açılmasının önemini bugün,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a bir çağrıyla yineledi.

Başkan Sayan:en büyük hayalim bir gün Ağrı Dağı’nın, Ağrı’nın turizme açıldığını görmek bunları yaşamak,yaşatmak.

Ağrı’yı Dünya’ya tanıtmak, Nuh Tufanı ile insanlığın Dünya’ya yayılışı, medeniyet beşiği Ağrı’yı inanç turizmine açmak.
Bizim elimizde öyle büyük bir turizm potansiyeli var ki; yeter ki bunu layıkıyla faydalanalım, tanıtalım, biz yapmazsak başkaları Ağrı Dağı’mızı sahiplenme yoluna gidebilirler, buna asla fırsat veremeyiz.

Düşünün; Ağrı Dağı turizme açılmış, teleferikle 4000 metreye çıkıyorsunuz orada Nuh’un Tufanını temsilen dev bir Nuh’un Gemisi maketi, çevresinde biri bir diğerinden değerli ünlü markaların açmış olduğu kafeler, restoranlar, et mangal, alış veriş yapacağınız ünlü markaların dükkanları.
Siz orada çayınızı, kahvenizi içiyor güzel bir doğada yorgunluğunuzu,stresinizi atıyorsunuz, mis gibi dağ havasını soluyarak kendinizi yenilenmiş hissetmek, harika bir anı olarak hafızalarınıza yazılacaktır.

Dünya’da bir eşi benzeri olmayan, İshak Paşa Sarayımız,Meteor Çukurumuz,Kaplıcalarımız, Balıklı Göl, Nuh’un Müzesi, Ahmed-i Hani Türbesi dediğim gibi elimizdeki turizm potansiyeli çok güçlü inşallah bunları tüm Dünya’ya tanıtacağız buna yürekten inanıyorum.Dedi.

Özel haber:Gönül Özkılıç

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.