DOLAR 32,5830 0.29%
EURO 34,9937 0.05%
ALTIN 2.451,480,65
BITCOIN 20991230,34%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Deprem Bölgesinde Çalışmalara Katıldı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Deprem Bölgesinde Çalışmalara Katıldı

ABONE OL
22:06 | 25 Ocak 2020 22:06
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Deprem Bölgesinde Çalışmalara Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Elazığ’da dün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası 15  kişilik arama kurtarma ekibiyle gece yola çıkarak sabah deprem bölgesine ulaştı.

Sayan deprem bölgesinde  yıkılan binaların altında kalan vatandaşların arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Başkan Sayan , depremden dolayı oluşan enkazlarda incelemelerde bulunarak vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti.

Elazığ’ı vatandaşlarımızın acılarını paylaştığını ve onların yanında olduklarını ifade etti.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan,incelemelerde bulunmak üzre Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik ederek Mustafa Paşa Mahallesinde meydana gelen deprem sonucu yıkılan binalarda incelemelerde bulundular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’daki incelemelerinin ardından, depremden etkilenen Malatya’nın Doğanyol ilçesine geçti.

Depremden etkilenen vatandaşların bulunduğu Tanrıverdi Öğretmenevi’ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Erdoğan, ziyaretin ardından Afet Yönetim Merkezinin bulunduğu ilçe meydanına geçerek gazetecilere açıklamada bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik, İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının müşterek çalışmasıyla yıkılmış evlerin tespitlerinin yapılacağını kaydeden Erdoğan, çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezaretinde yürütüleceğini söyledi.

Erdoğan, “Bir an önce vatandaşlarımızın bu konutlata yerleşmesini sağlayacağız ama görünen bir gerçek var ki, burada bir defa zemin etütleri noktasında kesinlikle bir fay hattı, bununla ilgili çalışmaları da tabii arkadaşlarımız yapacaklar, yaptıracaklar. O zemin etütlerinden sonra da nerede bu inşaatları yapacaksak onu da yapacağız, adımlarımızı süratle atacağız.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.