DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050185-0,80%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Afganistan’ın eski lideri Koofi, KGK ziyaretinde dünyaya çağrıda bulundu

Afganistan’ın eski lideri Koofi, KGK ziyaretinde dünyaya çağrıda bulundu

ABONE OL
12:14 | 31 Ağustos 2023 12:14
Afganistan’ın eski lideri Koofi, KGK ziyaretinde dünyaya çağrıda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afganistan’ın eski Meclis Başkan Yardımcısı ve önemli kadın liderlerden Fawzia Koofi, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul Ofisi’ni ziyaret ederek, dünyaya destek çağrılarında bulundu.

Konsey ziyaretinde KGK Dış Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik’in ağırladığı Koofi ve beraberindeki heyete KGK Genel Sekreter Yardımcısı Benan Kepsutlu, KGK Dış Medya Meclis Başkan Vekili Ahmet Coşkunaydın ile KGK Yaygın Medya Meclis Başkan Yardımcısı Esra Öztürk de eşlik ettiler.

KGK’nın faaliyet ve hedefleri hakkında bilgi alan ve Afganistan’ın güncel durumu ve özellikle de Afganistan’da kadınların yaşadığı zorluklar hakkında KGK yetkililerine bilgi veren Koofi, Afgan kadınlarının sorunlarını dünya gündemine taşıyan Afganistan Kadın Forumu’nun faaliyetlerini de anlattı.

Fawzia Koofi yaptığı açıklamada, “Afganistan’da kadınlar çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Tüm dünya ülkelerinden isteğimiz, Taliban yönetimini kadın hakları ihlallerini bir an önce sona erdirmeye ikna etmeleridir.

Batıda aktivizm dediğinizde çok ileri düzeyde bir aktivizm anlaşılır ancak bizim Afganistan için gerçekleştirdiğimiz aktivizm, okula gidebilmek, çalışabilmek, var olabilmek gibi temel insan haklarına dayanıyor. Bu gerçeği dünyanın görmesi gerekiyor. Özellikle Türkiye gibi Müslüman ülkelerin Afgan kadınların insan haklarına erişimi için diplomatik desteği çok önemli.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.