DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.437,260,07
BITCOIN 2074148-1,53%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Açıklama YÖK’ten Geldi, Üniversiteler Ne zaman Açılıyor

Açıklama YÖK’ten Geldi, Üniversiteler Ne zaman Açılıyor

ABONE OL
12:56 | 19 Ağustos 2021 12:56
Açıklama YÖK’ten Geldi, Üniversiteler Ne zaman Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021-2022 ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kampüslerde eğitim görmenin hayalini kuran öğrenciler üniversiteler ne zaman açılacak sorusuna yanıt arıyor. Geçtiğimiz dönemi online olarak bitiren öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılını yüz yüze tamamlamak istiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceliğin okullarda yüz yüze eğitime dönüş olduğunu söylerken Yükseköğretim Kurulu, örgün programlarda “yüz yüze eğitime” başlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı.

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamaların gelmesiyle merak ediliyor. Koronavirüsle mücadelede aşılama çalışmaları hız kazanırken Yükseköğretim Kurulu tarafından yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama sonrası bu dönem üniversiteler açılır mı sorusunu yanıtı netlik kazandı. Öğrenciler büyük bir heyecanla üniversitelerin açılış tarihi araştırmaya başladı. Peki Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK 2021-2022 Üniversiteler açılacak mı, yüz yüze eğitim olacak mı?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, 2019’un sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran Kovid-19 küresel salgını ile yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçildiği hatırlatıldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimine göre üniversiteler, 13 Eylül itibarı ile başlayacak.

“KÜRESEL SALGINDA YENİ NORMALLEŞME” ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile geçen yıl “Küresel Salgında Yeni Normalleşme” çalışmalarının yapıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“GEREKTİĞİNDE PROGRAM ÖZELİNDE YÜZ YÜZE VE ÇEVRİM İÇİ ÖĞRETİM YAPILABİLECEK”

“Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde ‘koronavirus komisyonları’ oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir. 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda yüz yüze eğitime başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir. Salgının seyrine, altyapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Kovid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir.”

YÖK’TEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA “AŞI TALEBİ”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin bu yılın eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi. Fahrettin Koca, 18 Ağustos Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Bilim Kurulumuz Okullarımızın güvenle açılması için gereken tedbirleri içeren çalışma rehberini hazırladı. Bu hazırlığı Milli Eğitim Bakanlığımız ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığımızla istişare ederek uygulamaya hazır hale getireceğiz. Daha önce de belirttiğim gibi okullarımızda yüz yüze eğitim ve bunun sürekliliği tek hedefimiz.” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce de “13 Eylül’den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak” açıklamasında bulunmuştu.

2021-2022 ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimine göre üniversiteler, 13 Eylül itibarı ile başlayacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.