DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055358-0,96%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

7 bölgede Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları düzenlenecek

7 bölgede Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları düzenlenecek

ABONE OL
16:30 | 27 Haziran 2022 16:30
7 bölgede Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın İlan Kurumu, Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde öğrenciler, akademisyenler, hukukçular ve basın çalışanlarının katılımıyla Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları düzenleyecek.

İnternetin hayatımızın her alanına yerleştiği günümüzde en çok tartışılan konulardan biri de ‘Sosyal ağlar’ oldu. Pandemi sürecinde en az bir sosyal medya hesabı bulunanların sayısı 70 milyona yaklaştı.

Büyümeyle birlikte sosyal medyanın hukuki boyutu da tartışmaları beraberinde getirdi. Mevcut yasaların sosyal ağlar için yeterli olup olmadığı, bu alanda yapılan ticari faaliyetlere düzenleme getirilmesi zorunluluğu çözüm bekleyen konular olarak öne çıktı.

Sosyal ağlardaki yasal boşluklar sadece Türkiye’de değil, Avrupa ülkelerinde de hukuki tedbirlerin alınması gerektiği yolunda kanaat oluştururken, yasal düzenlemelere duyulan ihtiyaç tüm kesimler tarafından kabul edilir bir gerçek oldu.

Buradan hareketle Basın İlan Kurumu’nun sosyal ağlara yönelik hukuki düzenleme ve çalışmalara katkı sunmak amacıyla hazırladığı proje, Avrupa Birliği tarafından Erasmus+ Programı – KA 1- Gençlik Katılım Faaliyetleri kapsamında finansal desteğe değer bulundu.

Proje doğrultusunda iletişim ve hukuk fakültelerinde okuyan öğrenciler ile akademisyenler, hukukçular ve basın çalışanlarının katılacağı; 7 bölgeyi temsilen İstanbul, Ankara, İzmir, Ordu, Erzurum, Antalya ve Diyarbakır illerinde Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları’nın düzenlenmesi planlandı. Katılımcıların sosyal ağlar hukuku kapsamında açık bulunan ve çözüme kavuşmamış sorunları tespit ederek çözüm önerilerini sunmaları öngörüldü.

Politika yapıcılara etki edecek kaynak belgeler oluşturmak, akademi-yerel işbirliğini güçlendirmek, gençlerin dijital teknolojiye kullanım bakış açısını farklı bir alana yönlendirmek, dijital dönüşüme katkı sağlayacak sosyal ağlar hukuku yasasının oluşturulması sürecinde gençlerin fikir ve görüşlerini almak amacıyla düzenlenen çalıştayların programı şöyle:

Erzurum: 29 Haziran-01 Temmuz, Ankara: 14-16 Eylül, Ordu: 05-07 Ekim, Diyarbakır: 12-14 Ekim, Antalya: 19-21 Ekim, İzmir: 02-04 Kasım, İstanbul: 16-18 Kasım.

Çalıştayların ardından gerçekleştirilecek Ana Yapısal Forumu tarihi ise daha sonra ilan edilecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.