DOLAR 32,3898 -0.11%
EURO 34,5938 -0.65%
ALTIN 2.387,00-1,96
BITCOIN 1915090-6,22%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’nin milletvekili adayları kesinleşmeye başladı!

CHP’nin milletvekili adayları kesinleşmeye başladı!

ABONE OL
12:00 | 09 Nisan 2023 12:00
CHP’nin milletvekili adayları kesinleşmeye başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Parti Meclisi’nde (PM) 14 Mayıs’ta düzenlenecek seçimde milletvekili adayı olarak gösterilecek isimlerle ilgili görüşmeler sürerken kesinleşen milletvekili adayları da ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye’nin kaderi açısından kritik bir rol oynayacağı belirtilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Bu kapsamda siyasi partiler, sürecin en büyük parçası olan ‘aday listeleriyle’ ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Seçim takvimi kapsamında listelerin bugün saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesi gerekiyor.

Ana muhalefet partisi CHP’de son çalışmalar, gece saatlerinde yaşanan hareketliliğin ardından bu sabah saat 07.00’de başladı. Kamuoyunda temsil ettikleri değerler itibariyle ‘sembol’ olarak anılan isimlerin seçilebilecek sıralardan aday gösterilmeleri dikkati çekti.

2015’te Sur ilçesinde öldürülen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ile Gezi eylemleri sırasında Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nde görev yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “camide bira içtiler” iddiasını “Din adamıyım, yalan söyleyemem” diyerek reddeden müezzin Fuat Yıldırım, İstanbul’dan aday gösterildi.

CHP’nin listelerinde DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye de belli kontenjanlarda yer açıldı. Bunlara ek olarak İstanbul’da yarışa dahil olanlar arasında İYİ Parti kurucuları Ahmet Ersagun, Berna Sukas ve Onur Aydın’ın da yer aldı.

Listelerde göze çarpan bir diğer isim de çoğunda CHP mensubu olarak 15 yıl Şişli Belediye Başkanı olarak görev yapan, ancak daha sonra partiden ayrılarak TDP’yi kuran Mustafa Sarıgül, Erzincan’dan aday gösterildi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.