DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21591700,33%
Ağrı
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol ”5 Yılda 750 Bin Koyun”Projesi,Çiftçinin Koyunlarını Tedarik Etme Programına Katıldı

Vali Varol ”5 Yılda 750 Bin Koyun”Projesi,Çiftçinin Koyunlarını Tedarik Etme Programına Katıldı

ABONE OL
19:08 | 18 Aralık 2020 19:08
Vali Varol ”5 Yılda 750 Bin Koyun”Projesi,Çiftçinin Koyunlarını Tedarik Etme Programına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Varol’un Katıldığı Programla, Ağrı Valiliği koordinesinde hayata geçirilen,  5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi Kapsamında Çiftçilerimiz Koyunlarını Tedarik Etmeye Başladı

28 Eylül’de Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında yapılan protokolün imza töreni ile projenin hayata geçirilmesinin ilk adımı atılmıştı ve bugün hayata geçirilen ‘5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi’ kapsamında 1. Etap koyun tedariği, Vali Dr. Osman Varol’un katılımıyla düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın, projeleri arasında yer alan hayvancılığı geliştirme ve ülkenin dört bir yanına Ağrı’da yetiştirilecek olan hayvanların etlerinin  tırlarla sevk edilerek Ağrı’nın ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etmişti. Bugün  bu projenin ilk adımı büyük bir sevinç ve mutlulukla atıldı.

1. Etabın ilk aşamasında 14 çiftçimize 1200 koyunun tedarik edildiği programda, proje başvurusuna vatandaşlarımızın yoğun ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Vali Varol: ‘5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi hayvancılık alanında Ağrı’mızı hak ettiği noktaya taşıyacak önemli bir proje. Bu projenin başından beri emek veren proje paydaşlarımıza, sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize; devletine, memleketine ve ilimizin potansiyeline güvenip projede yer alan vatandaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor; projemizin başında ve uygulamasında olduğu gibi hayırlı bir iş yapmak, ilimizin gelişimi için adım atmak ve yerinde istihdamla Ağrı’mızı kalkındırmak isteyen vatandaşlarımızın her türlü girişimlerinin yanında olduğumuzu ve her zaman olacağımızı belirtmek istiyorum.’ dedi.

Çiftçilerimize, ipoteksiz ve faizsiz uygun şartlarda kredi imkanı sunulan, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası ortaklığıyla hayata geçirilen proje ile, vatandaşlarımıza ucuz yem temin edilecek ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanacaktır. Çiftçilerimize sağlanan bu imkanların yanı sıra düşük kalitedeki meraların ıslahının hızlandırılması, ruhsatlı kesim yerleri ile et pazarlama ağlarının kurulması, mandıralar ve süt işletme tesisleri ile koyun sütüne katma değer kazandırılması ve organik koyunculuğun mevcut potansiyelinin ortaya çıkarılması ile Ağrı tarım ve hayvancılıkta hak ettiği noktaya ulaşacaktır.

Programda Valimiz Dr. Osman Varol’a, Vali Yardımcısı Kerem Türker, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.