DOLAR 32,3888 -0.12%
EURO 34,6058 -0.58%
ALTIN 2.391,23-1,78
BITCOIN 1957418-4,06%
Ağrı
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Sayan Patnos’ta Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışına katıldı

Başkan Sayan Patnos’ta Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışına katıldı

ABONE OL
18:02 | 23 Ekim 2020 18:02
Başkan Sayan Patnos’ta Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışına katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı Valisi  Dr. Osman Varol, ve Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımı ile Patnos’ta yapımı tamamlanan  Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesini okumasının ardından Recep Tayyip Erdoğan Camii’nde ilk cuma namazı kılındı.

Recep Tayyip Erdoğan Camii yapılan duanın ve günün önem ve ehemmiyetine istinaden yapılan konuşmaların ardından vatandaşlarımızın ibadetine açıldı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, açılışta  yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi;

Bugün burada bu muhteşem eserin açılışında bulunmaktan büyük şeref duyuyorum, Camiler Allah’ın insanlara yapımını emrettiği yerlerdir, Allah’ın evidir, imkânı olan her kul üzerine neredeyse farzdır, imkânı olanın camii yapmak için gerçekten çaba sarf etmesi lazım..

Camiler çok önemlidir, neredeyse memleketin, vatanın, milletin tabusudur..

Gittiğimiz yerlerde, bir memlekette, bir ülkede caminin olması çok önemlidir. Dikkat ederseniz fetih yıllarında, ecdadımız gittiği feht ettiği yerlerde ilk önce camilere, çeşmelere, yollara önem vermiştir, bunlar bizim için çok önemlidir..
Camileri kimler yapar; yine Tevbe Suresinin 18.ci Ayetinde açık bir şekilde Allah’a iman eden, zekâtını zamanında tam olarak veren, Allah’tan başka hiç kimseden korkmayan insanlar tarafından inşa edilir, der..,
Cami yapmak hepimizin görevidir, hepimizin üzerine Allah’ın bir emridir..
Camiler Kabe’nin şubeleridir, memleketin tabusudur, hepimizin evidir, toplanma yerimizdir, inancımızın sembolüdür..
Dolayısıyla biz kendi bölgemizde bile, insanlar arasında ki husumeti Cami’de çözmeye çalışırız. Bir kan davasını Cami’de bitirmeye çalışırız, aramızda ki herhangi bir anlaşmazlık olduğunda, birlikte Cami’ye gider yeminimizi orada birlikte ederiz, çünkü Cami  sığınma yeridir, Allah’ın evidir, namaz farz ibadetlerinin başıdır, namazdaki secde hepimizin Allah’a itaatidir, alnımız yere değdiğinde Allah’a teslimiyettir, kulların en önemli görevidir..
Bir çok hadiste diyor ki; Dünya’da bir cami, bir mescit yapana Allah Cennette köşk hediye edecektir, camilerin açılışına bulunmak büyük bir şereftir. Camilerin çoğalması, camilerin her yere yayılması bizim için büyük bir görevdir, Allah memleketimizin değişik yerlerinde, değişik bölgelerinde dinimizin, inancımızın sembolü, hepimizin toplandığı Allah’a teslim olduğu yer olan camilerin çoğalması için çalışacağız. Burada emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, giden valimize, yeni valimize, milletvekilimize, eski Belediye Başkanımız Cem Akbay beye, bütün Patnos’lu kardeşlerimize hepimize hayırlı uğurlu olsun, emeği geçen herkesten Allah razı olsun, inşallah daha güzel eserlerle buluşuruz, Allah’a emanet olun diyerek konuşmasını bitirdi..

Özel Haber: Gönül Özkılıç

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.