DOLAR 32,3812 -0.13%
EURO 34,6945 -0.32%
ALTIN 2.401,27-1,37
BITCOIN 1981477-2,28%
Ağrı
18°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Fuat Erdem’in Kaleminden:Maaşınızı ben ödüyorum

Fuat Erdem’in Kaleminden:Maaşınızı ben ödüyorum

ABONE OL
16:38 | 22 Mart 2020 16:38
Fuat Erdem’in Kaleminden:Maaşınızı ben ödüyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok çirkin bir cümle olmasına karşın bazı kendini bilmezlerin sık sık kullandığı bir ifade. Genelde hizmet alanın hizmet verene karşı üstünlüğünü ve aynı zamanda cehaleti ile birlikte acizliğini de ortaya koymaya çalıştığı anlarda kullanılan bir cümle.
İyide kardeşim maaşları sen ödüyorsan, bu parayı nereden buluyorsun. Devlet işçiye, memura. İşçi, memur mağazaya, esnafa. Mağaza, esnaf toptancıya. Toptancı, fabrikaya ve hepsi yine hep birlikte devlete çalışıyor döngü böyle. Yani karşılıksız kimsenin kimseye bir şey ödediği yok.
Ama bazı meslek grupları var ki onların emeği ne parayla nede başka bir şeyle ölçülemez yani senin ödediğini söylediğin maaşının kat ve kat fazlasını bizlere veriyorlar. Yakın zamanda tanık olduğumuz gibi askerimiz ve polisimiz vatanınızın bütünlüğü için canını feda ederken, AKUT ve UMKE çalışanları deprem, çığ gibi durumlarda bizi çıkarmak için hayatlarını hiçe sayabiliyor. Ya sağlıkçılara ne demeli, tüm dünyanın teslim olduğu bir virüsle korkusuzca mücadele ediyorlar. Bu örnekleri güncel konular olduğu için verdim yoksa meslek gruplarını çoğalta biliriz.

Bak kardeşim, bu fedakarlığı, bu insanlığı ne senin paran nede başka bir para sağlayamaz. Bizlerden istenen sadece onların ayaklarına dolaşmayalım, gölge etmeyelim ve onlara saygı duyalım. Biliyorum bu işler bittikten sonra yine üzerimizdeki dokunulmazlık zırhıyla güvenlik görevlisine hakaret eder, dünyadaki tek hasta yakınıymış gibi sağlıkçılarımıza şiddet uygular ve maaşınızı ben ödüyorum deriz. Ama şunu bilmemizde fayda var başımız sıkıştığında bunlardan başka bizim için güvenli liman yok.
Onlar işinin yaparken bizlerde işimizi yapalım.
Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.