DOLAR 32,4213 0.17%
EURO 34,8785 0.01%
ALTIN 2.400,780,18
BITCOIN 19220212,15%
Ağrı
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tutak’ta Öğrencilerin Okuma Şenliği

Tutak’ta Öğrencilerin Okuma Şenliği

ABONE OL
22:05 | 05 Ekim 2019 22:05
Tutak’ta Öğrencilerin Okuma Şenliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünün “Canlar Okuyor Fidanlar Hayat Buluyor” projesi kapsamında Tutak Mehmet Şükrü Balcı Anadolu Lisesi öğrencileri okuma etkinliği düzenledi. Okuma Şenliğine; Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Umut Gürses ,Cumhuriyet Savcısı Şükrü Samet Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Necmi Karaoğlan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Hangür, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik çerçevesinde öğrenciler, okul dışına çıkarak banklarda ve yeşil alanlarda kitap okudu. Okul Müdürü ve öğretmenler de etkinliğe destek verdi.

Renkli görüntülere sahne olan okuma etkinliği, vatandaşların beğenisini ve takdirini topladı.

Mehmet Şükrü Balcı Anadolu Lisesi Müdürü Nimet Sarıboğa, “Canlar Okuyor Fidanlar Hayat Buluyor” projesine katkı sağlamak ve kitap okuma alışkanlığında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

“OKUMAK DÜNYANIN EN GÜZEL EYLEMİDİR”

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünün “Canlar Okuyor Fidanlar Hayat Buluyor” projesi kapsamında etkinliğin dikkat çekici olduğunu ifade eden Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Necmi Karaoğlan, ” Okumak dünyanın en güzel eylemidir.Bu faaliyeti zaman zaman tekrarlayacağız. Doğal bir hal alırsa okuma faaliyetlerimizi burada sürdüreceğiz. Okullarımızın çevresi buna müsait. Israrla dikkat çekeceğiz. Önceki yıllarda da yapılmıştı. Bu yıl ilk kez yapıldı. Bu faaliyette emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

M. Necmi Karaoğlan, “Etkinliğimize sadece öğrencilerimiz değil, öğretmen ve idari personelimiz de katılsın istedik. Bu etkinlikte belirli bir süre getirdiğimiz kitapları sessizce okuyacağız. Süre tamamlandığında da okuduğumuz kitabı yanımızdaki arkadaşımıza hediye edeceğiz. Ayrıca etkinlik kapsamında okullarımızın kütüphanelerinden son bir yılda en fazla kitap alan öğrencilerimize hediyeler vereceğiz. ” dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin 30 dakika boyunca sessizce kitap okumasının ardından tekrar söz alan Karaoğlan, şunları söyledi: “Bu etkinliğin bir gelenek haline gelmesini arzu ediyorum. İnşallah okul kütüphanelerinden bundan sonra da ciddi manada istifade edilir.”

Etkinlik sonrası duygularını dile getiren öğrenciler ise “Burada kitap okuma etkinliğine katıldık. Okulda ve ilçemizde kitap okumayı arttırmak için yetkililer böyle bir şey düşünmüş. Çok güzeldi, umarım herkes önem verir ve böyle okumaya devam ederler.” İfadelerini kullandılar.

Okuma etkinliğindeki katılımcılar okudukları kitapları birbirlerine hediye ettiler.

Etkinlik,Kaymakam Ahmet Karaaslan ve beraberindeki heyetin öğrencilerle yaptığı sohbetin ardından son buldu.-AĞRI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.