DOLAR 32,4700 -0.06%
EURO 34,7196 -0.74%
ALTIN 2.432,90-0,12
BITCOIN 20749790,70%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Dağında Bin tane Keklik Doğayla Buluştu

Ağrı Dağında Bin tane Keklik Doğayla Buluştu

ABONE OL
19:50 | 05 Eylül 2018 19:50
Ağrı Dağında Bin tane Keklik Doğayla Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Dağında canlı hayvan sayısı gün be gün artarken,biyoçeşitliliğin arttırılması ve yaban hayatının desteklenmesi  için bin tane Keklik doğaya  bırakıldı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel ve Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu’nun katılımı ile 1000 adet keklik doğaya bırakıldı.

Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağının milli park ilan edilmesi sonrası bölgede bulunan canlı sayısı her geçen gün artmaya devam ederken doğal hayvanat bahçesi görünümünde olan milli parkta; popülasyonu zayıf olan canlılar ise dışarıdan getirilerek doğaya bırakılıyor. Bu kapsamda, Doğa Koruma ve Milli Parkalar Genel Müdürlüğü tarafından biyoçeşitliliğin arttırılması ve yaban hayatının desteklenmesi amacıyla Malatya Yaban Hayatı Üretme İstasyonunda üretilen ve Iğdır’a getirilen 1000 adet keklik doğaya bırakıldı.

Kekliklerin üretimi ve doğaya salınmasıyla en büyük amacın yaban hayatının devamlılığını sağlamak olduğunu belirten Rektör Alma; “Doğal döngünün sürdürülmesi ve yaban hayatının korunması bizler açısından oldukça önemli. Bu vesileyle merkezlerimizde üretilen kekliklerin doğaya salınmasına vesile olmaya çalıştık. Kekliklerin özellikle yaz aylarında problem oluşturan kene ve böceklere karşı doğal bir silah olduğunu biliyoruz. Öte yandan bu kuşların, tohum dağıtımıyla ağaçlandırmaya katkıları da bilinenler arasında. Bu açıdan yapılan çalışmayı oldukça değerli buluyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.