DOLAR 32,5167 -0.08%
EURO 34,9708 0.35%
ALTIN 2.434,160,47
BITCOIN 2077867-3,87%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Züğürt Tesellisi

Züğürt Tesellisi

ABONE OL
11:08 | 08 Nisan 2019 11:08
Züğürt Tesellisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

40 yıla yakın bir süre kitlesine bağımsızlık, özgürlük, eşitlik, federalizm, özerklik gibi söylemlerle gidip legal ve illegal alanda kendine varlık sağlamış, bu yolda bir çok canın kaybına ve ocağın sönmesine sebep olmuş, güzel ülkemizin kaynaklarının ve dinamiklerinin bu yolda hebasına sebebiyet vermiş bir siyasi oluşumun asıl kuruluş amacının ilanı.!!!!

Kanımca 31 Mart 2019 yerel seçimleri Hdp açısından kendi kimliğiyle girdiği son seçimdi. Tabi bu doğu illeri için geçerli, zaten batıda kendi kimliğiyle girmiyor yada giremiyor. Kendi bölgesinde kan kaybederken bunu batıda Chp nin kanatları altında telafi etmeye çalışıyor. Neden ülkede bu kadar demokratik açılıma öncülük etmiş, özelde Kürtlerle ilgili bu kadar icraat ve yaklaşım göstermiş bir hükumete gösterilmeyen iyi niyet, müsamma ve sabır yine neden 40 yıldır yakındıkları sorunların 100 yıllık asıl sorumlusu Chp ve zihniyetine gösterilmiştir diye cevap bekleyen bir çok soru var. Ak Parti oy kazanmasın diye barış sürecini bozanlar, masayı dağıtanlar neden kendileriyle aynı masada oturmaya çekinenlerle ortak oldu. Başka bir bakış açısıyla barış süreci boyunca Hdp nin oy kazanıp ve tabanı tarafından Ak Partiyle birlikte yürümeye zorlanmasından korkanlar bu süreci bilerek mi bozdu.

Emperyalistlerin yıllardan beri bu ülkenin içinde büyüttüğü tüm derin yapılar yavaş yavaş son hamlelerinin yapıyorlar. Kanımca buda bu son hareketlerden biri. Silahlı yada siyasi Kürt örgütlerin tek görevi diğer örgütlerde olduğu gibi siyasi hükumeti oyalamak veya yeri geldiğinde iktidara karşı bir sopa olarak kullanılmak mı?

Listelerde gizlenerek aldıkları birkaç encümenliği kürt seçmenlere bir başarıymış gibi göstermeye çalışan Hdp çıkıp söylemeli,’’ Kürt sorunu diye bir şey yoktur, bu ülkenin asıl sorunu beyaz Türklerin saltanatı ve rahatıdır. Bizde yıllardır bizi el altından kurdurup, büyütenlere olan borcumuzu ödüyoruz’’ bunda çekinecek bir şey yok. Bunca demokratik açılımı yapmış bir partiyi düşürmek için ülkenin karanlık dönemlerini tek sebebi olanlarla birlikte olmak başka nasıl izah edilebilir ki.

100 yıllık süreç içerisinde bu yanlış uygulamalardan istisnasız bir şekilde payını almış Kürtleri birkaç süslü lafla kandırmak kolay diye düşünüyorlar. Hani haksızda sayılmazlar.

Bu üst akıl o kadar akıllı ki, yıllardır canları yanmış ve bedel ödemiş olanlar bu günlerde bu durumu sorgulamasın diye Kürtleri top yekun Tayyip Erdoğan’a düşman etmek gerekiyordu ve 2013 den beri fetöyle birlikte bir sürü senaryo yazdılar. O kadar gözleri dönmüştü ki 100 lerce mahsum insanın canını bile hiçe saydılar. Roboski, Suruc, Sur, Cizre, Kobani, Kürtlere terörist dedi gibi ve daha bir çok örnek vere biliriz. Evet kısmen başarılı oldular şimdi sırf bazıları bu algıdan dolayı Hdp ve diğer örgütleri sorgulamıyor. Erdoğan’ı düşman gibi görüyor.

Çıkış noktası bağımsız Kürdistan olanların bu gün vardığı nokta, İstanbul’un birkaç ilçesinde elde ettikleri encümenlik. Hdp seçmeni kardeşlerimden özür dileyerek söylüyorum bu iş züğürt tesellisinden başka bir şey değil. Düne kadar doğuda 3. Köprü, 3. Hava alanı gibi projeleri bizi ilgilendirmez diyerek politika yapanlar şimdi İstanbul ve Ankara’nın resmi olmayan sonuçları üzerinden kendi başarısızlıklarını gizlemeye çalışıyorlar. Oysaki Erdoğan’ın ümmet olma çabası birlik olma projesi bu encümenliklerden çok daha önemliydi. Çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda ülkenin dolayısıyla Kürtlerin kazanacaklarının kimsenin umurumda olmadığı çok aşikar.

Şunu iyi bilsinler Kürtler bunu yemedi, sadece yemiş gibi göründü. Bir daha ki seçimde Chp ve Hdp’nin işi çok daha zor olacak.

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.