DOLAR 32,5971 0.37%
EURO 34,7918 0.16%
ALTIN 2.496,080,49
BITCOIN 20989545,19%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yılmaz Daş’ın Kaleminden ”Bizleri dikkate almayacaksan Sayın Valimizin davetine neden ÇAĞIRDINIZ?”

Yılmaz Daş’ın Kaleminden ”Bizleri dikkate almayacaksan Sayın Valimizin davetine neden ÇAĞIRDINIZ?”

ABONE OL
13:12 | 01 Temmuz 2020 13:12
Yılmaz Daş’ın Kaleminden ”Bizleri dikkate almayacaksan Sayın Valimizin davetine neden ÇAĞIRDINIZ?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Usta Gazeteci, Ağrı Basın Birliği Genel Sekreteri Yılmaz Daş’ın,  Ağrı Valisi  Dr. Osman Varol tarafından Ağrı’da görev yapan ulusal, yerel basın mensupları için verilen kahvaltı davetinde yaşananları kaleme aldığı yazısı.

Amasya’da gönüllerde taht kuran çiçeği burnundaki Valimiz Dr. Osman Varol ile bugün KAHVAALTIDA bir araya geldik.

Sabah kahvaltısında şehirde görev yapan Yerel ve Ulusal haberciler ile bir araya gelen Vali Varol, anlattıkları ile beni HEYACANLANDIRDI.

İki hafta gibi kısa bir sürede adeta kentin haritasını çıkartıp basının önüne sererek, geçmiş dönemde yapılan başarılı YATIRIMLARI devam ettirip yenilerini üstüne ekleyeceğini ifade etmesi beni daha da fazlasıyla heyecanlandırdı.

Halkla iç içe olacağını ve bundan vazgeçmeyeceğini ısrarla altını çizen Vali Varol’un gözlerindeki heyacanı GÖRMEMEK elde değildi.

Bu kadar çalışkan ve hizmet sevdalısı bir Vali’nin Ağrı’ya GELMESİ kentin en büyük şansıdır.
Ancak geçmiş dönemlerden gelen bazı sıkıntıların halen devam ettiğine sabah sabah şahit olmak beni BİRAZ ÜZDÜ.

Özel kalem protokol Müdürü Orkun bey’in TURİSTLER gibi saçlarını bağlayıp şehre, Basın çalışanlarına ve büyüklerine ne kadar uzak kaldığı ve gergin tavırları ziyadesi ile beni üzmüştür.
Oysa Özel kalem Müdiresi olan Burcu hanımın nazik, kibar ve naifliğinden hiçbir parça almayan etkilenmeyen bu PROTOKOL MÜDÜRÜ halk ile iç içe olan Vali Varol ile arasında ne kadar köprü görevi yapacak korkutuyor aslında beni..

Ayrı bir sıkıntıda yazı üzerinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan OSMAN ÇIRAK beyefendinin Özel Kalem ve makama Ağrı’da sadece bir Gazeteciler Cemiyetinin olduğunu ısrarla dikte etmesi artık gözlerden kaçınılmaz boyuta geldi.

Osman Müdürüme şunu söylemek istiyorum şehirde kimin BASIN MENSUBU olduğunu ve kimlerin basın örgütlemelerinin başında olduğunu iyi bilmelisin.
Süleyman Valimiz dönemimde devam ettirdiğin alışkanlıklarını terk etmelisin defalarca şifaen söylememize rağmen maalesef bizleri dikkate almamak için ISRAR EDİYORSUN.
Bizlere bunu basın yoluyla söylemek zorunda bırakman kimliğini taşıdığın basın müdürü sıfatına YAKIŞMIYOR.

Bizleri dikkate almayacaksan Sayın Valimizin davetine neden ÇAĞIRDINIZ?

Önceki Valimiz sosyal medyayı kullanmıyordu. Haberlerimizin kendi masasına gidip gitmediğini bilmiyorduk ama şimdi sosyal medyayı kullanan bir Valimiz var HABERLERİMİZİ doğrudan kendisine atma fırsatımız var.

Bu yüzden sen dâhil, bu şehri kutuplaştırmaya çalışan herkes şunu bilmeli ki basına değer veren ve basının yazdıklarını takip eden bir VALİMİZ var.

Osman Çırak Müdürüme şunu hatırlatmak isterim Ağrı’da Gazeteciler Cemiyetinin haricinde Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti, AĞRI DAĞI Gazeteciler Cemiyeti, PATNOS Gazeteciler Cemiyet, TAŞLIÇAY Gazeteciler Cemiyeti ve benimde Genel Sekreteri olduğum AĞRI BASIN BİRLİĞİ vardır.
Ayrıca benim iki tane aktif haber sitem vardır ve KOPYALA YAPIŞTIR gazeteci de değilim bilginize.

Ve Sayın Vali’ye bir başka sorunu da arz etme şansı da buldum

Halk ve şehir ile arasında en büyük köprü olan ÖZEL KALEM Müdürlüğüne de kenti, insanları ve bölgeyi iyi bilen birilerinin takviye yapılacağı bilgisi aslında günün en güzel haberi oldu benim için.
yaklaşık üç saat boyunca basın mensupları ile oturan Vali Varol, soruları dinledi, cevapladı ve Basın mensuplarını tanıma ŞANSI BULDU.

Bunun gibi organizasyonları Şehrin Milletvekili EKREM ÇELEBİ, Şehrin BELEDİYE BAŞKANI Savcı Sayan, Ak Parti İl Başkanı ABBAS AYDIN ve özellikle Üniversite Rektörü ABDÜLHALİK KARABULUT’un zaman zaman yapmasında yarar olacağına inancım sonsuz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.