DOLAR 32,5929 0.35%
EURO 34,8070 0.19%
ALTIN 2.499,050,60
BITCOIN 21095935,63%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sırrı Sakık: “Bu kentte 4’te 4 yapacağız”

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sırrı Sakık: “Bu kentte 4’te 4 yapacağız”

ABONE OL
17:24 | 11 Mayıs 2023 17:24
Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sırrı Sakık: “Bu kentte 4’te 4 yapacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ağrı’da on binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir miting düzenledi. Dörtyol Kavşağı’nda düzenlenen mitingde, sık sık “Jin, jiyan, azadî” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Ağrı’da düzenlediği mitingde konuşma yapan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sırrı Sakık, “Bu kentte 4’te 4 yapacağız. Plakamız 04, onların boynuna 0’ı takıp göndereceğiz.” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi adaylarından Zelal Yıldız yaptığı konuşmada, “Burada gösterdiğiniz direniş, özgürlüğün müjdecisidir. Bu coşkunuz faşist AKP-MHP iktidarına korku salmaktadır. Bu seçim tüm halklar için tarihi bir seçim olacaktır. Yeşil Sol Parti’ye vereceğiniz her oy demokratik toplumun inşası, özgür ve onurlu yarınların nişanesi, zindanların kapısının açılmasıdır.” dedi.

Aday Heval Bozdağ ise, “Bugün halkımız ekinini ekemiyor, tüccar hayvan alamıyor, gençlerin geleceğini çaldılar, emeğinizi sömürdüler. Sizleri Kanadalara, Amerikalara mecbur ettiler. Bunun hesabının sorulacağı tarih yakındır. Sağlık en iddialı oldukları konuydu; hastane yaptılar doktor yok, doktor geldi tedavi için araç-gereç yok. ‘Erzurum yollarında ölmek istemiyoruz’ dedik ama bunu yapmadılar. Sağlık hakkı ücretsiz, nitelikli, anadilinde yani Kürtçe olmalıdır. Gelecek dönem hepimiz için önemli bir dönem. Masada daha güçlü oturmak istiyoruz. Bu kez kanmayacağız, anadilde eğitim, anayasal eşitlik istiyoruz.” diye konuştu.

Bir diğer aday Nejla Demir, “Bunlar yatırımı sadece saraylarına ve yandaşlarına yaptılar. Gençlerimizi burada sindirmeye çalıştılar. Biz bu seçimde adım adım ördükleri faşizmin duvarlarını, tecridi yıkacağız. Bu umutlu sandığa giderek onlara ders verelim.” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Ağrı adayı Sırrı Sakık da 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde kentte yaşananları anlattı. Sakık, “Yetkililer seçime hile kattılar. Burada 30 bin insan toplandı ve iradelerine sahip çıktılar. Vali gelip bana dağılmamız için yalvardı. Daha sonra bir daha seçime gittik ve ikinci seçimde Ağrılılar onlara derslerini verdiler. AKP döneminde burada hırsızlık vardı. O hırsızlıkların önünü kestik, 100 trilyon borç ödedik, 100 trilyon ise hizmet yaptık. Bu kentte 4’te 4 yapacağız. Plakımız 04, onların boynuna 0’ı takıp göndereceğiz.

Bu kentte hukuksuzluk, hırsızlık ve zulüm var. Şuan belediyede katirilyon borç var. Burada yüzlerce işe gitmeyen ama maaş alanlar var. Hatta bazı belediye çalışanlarının şuan İzmir’de seçim çalışmalarında olduğu söyleniyor. Belediye sizin babanızın çiftliği değil. Sırtını AKP-MHP iktidarına dayayanlar tehdit ediyorlardı. Şimdi hesaplaşma zamanıdır. Halkın iradesine kayyum atanmasını reddediyoruz. Ne Süleyman Soylu ne diğerleri yapabilir bunu.

Çözüm sürecinde Tendürek’te yaralı askerleri sırtımızda taşıdık. Orada bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Orada askerleri sırtlayanlar bu adliyede cezalandırıldı. Çözüm süreci bitti ve herkese yine cezalar verildi. O tarihte Giyadin’de fırında çalışan iki çocuk vardı. Özel hareket fırını basıyorlar ve bu çocukları paramparça ediyorlar. Bu çocuklar çatışmada hayatlarını kaybettiler dediler ama Diyadinliler ayağa kalktı. Şehir ağladı, insanlar ağladı ama bu katillerin suçlarını örtbas ettiler. İşte bu topraklar böyle acılar gördü. Ben ve arkadaşlarımızın boynunun borcudur; Orhan ve Muhammed’in katillerini yargı önüne çıkaracağız.

Bu kentin yoksul olduğunu biliyoruz. Bu kent sürekli göç veriyor. Bu kentin 45 bin çocuğu yurtdışında. Avrupa, Kanada, Amerika’ya gittiler. Çünkü burada baskı var ve karınlarını doyuramıyorlar. Bu kent tarım, hayvancılık kenti ama Et Balık Kurumu önünde ucuz et almak için kuyrukta insanlar bekliyor. Bu, ülkenin ayıbıdır. Hep birlikte yaralarımızı sarmamız gerekiyor.

Ey Erdoğan, ey Bahçeli siz yakın zamanda mafyaları, çek-senetten yatanları, Alaattin Çakıcı’yı çıkardınız. Peki Selahattin, Gülten kimin burnunu kanattı? Her gün bizi tehdit eden Bahçeli’nin gücü sadece Kürtlere yetiyor. Kürtler sizden korkmuyor ve sizin Kürtlerin diline, kimliğine saygı duymanız gerekiyor. Biz sürekli meclisi adresi gösteriyoruz ama onlar sürekli ret ve inkarı devreye koyuyorlar. Bu yoksulluğu bitirip, barışı birlikte inşa edeceğiz. Birlikte huzur içinde olan bir kenti inşa edeceğiz. Siz nasıl ki 2014’te burada tarih yazdıysanız 14 Mayıs’ta da tarih yazacaksınız.” dedi.

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle mitinge katılamayan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, görüntülü mesaj gönderdi. Türk, mesajında, “Siz geleceği belirleyecek insanlarsınız. Uzun yıllardan beri gördüğümüz zulüm politikalarından sonra önümüzde tarihi bir fırsat var. Tarihi bu fırsatta, Yeşil Sol Parti’nin çatısı altında birleşmenizi istiyoruz. Hepimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.