DOLAR 32,5962 0.36%
EURO 34,7827 0.03%
ALTIN 2.496,290,49
BITCOIN 20363021,72%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeşil Sol Parti adaylarını tanıttı!

Yeşil Sol Parti adaylarını tanıttı!

ABONE OL
22:47 | 11 Nisan 2023 22:47
Yeşil Sol Parti adaylarını tanıttı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ankara’da düzenlediği toplantıda “Birlikte değiştireceğiz” sloganı ile 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Aday tanıtım toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, partisi hakkındaki kapatma davasına işaret ederek, “Değişimin gücü bizlerin elindedir, geleceği özgürlük ve eşitlik üzerine kurmanın sorumluluğu bizlerin omuzlarındadır. Bu sorumluluğu ve görevi asla mahkemenin inisiyatifine ve iktidarın insafına bırakamazdık. Nitekim bırakmadık. İşte tüm oyunlara karşı yolumuzu inşa ettik. Şimdi yol Yeşil Sol.” dedi.

Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime girme kararı alan HDP, Anayasa Mahkemesi’ne daha önce aldığı karar gereği sözlü savunma vermedi. Parti yöneticileri, Anayasa Mahkemesi yerine milletvekillerini aday gösterdiği Yeşil Sol Parti aday tanıtım toplantısına katıldı.

Milletvekili listelerinde en fazla kadın adaya yer veren ve parlamentoda da en fazla kadın milletvekili temsilini hedefleyen Yeşil Sol Parti, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma davası ile ilgili dosyaları raportöre gönderdiği haberlerinin düştüğü saatlerde, kadın adayların tanıtımı yapıldı.

1990’lardan itibaren Kürt siyasi hareketini temsil eden siyasi partilerde görev alan kadın milletvekilleri ve yöneticilerle ilgili bir video yayınlandı. Daha sonra 14 Mayıs’ta sona erecek olan 27. dönem milletvekilleri kürsüye davet edildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.