DOLAR 32,5626 0.03%
EURO 34,8957 0.04%
ALTIN 2.429,880,00
BITCOIN 2097533-3,20%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Koronavirüs Yasaklarında Taziye Ve Düğünlerde  Var

Yeni Koronavirüs Yasaklarında Taziye Ve Düğünlerde Var

ABONE OL
13:16 | 19 Kasım 2020 13:16
Yeni Koronavirüs Yasaklarında Taziye Ve Düğünlerde  Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı valiliklere Kovid-19 tedbirlerine ilişkin yeni genelge gönderdi

Genelgeye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararlar doğrultusunda yeni tedbirler, 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacak.

İçişleri Bakanlığının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanacak tedbirler arasında taziye, nişan, düğün ve nikah merasimlerinde yeni uygulamalar var

Düğün ve nikah törenleri

Nikah törenleri/merasimleri, maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması, asgari düzeyde katılım ve her nikah töreni arasına en az 20 dakika süre şartıyla gerçekleştirilecek.

Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde yapılacak.

Ayrıca 30 Temmuz’da yayımlanan genelge çerçevesinde toplu taziye yapılmamasına ilişkin hükümler eksiksiz uygulanacak.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak.

İçişleri Bakanlığına ait “e-Başvuru” ve “Alo 199” sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin alınarak özel araçla seyahat edilebilecek.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.