DOLAR 32,5402 0.13%
EURO 34,9680 -0.16%
ALTIN 2.438,740,14
BITCOIN 21104370,78%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni infaz yasasına özel komisyon oluşturuldu!

Yeni infaz yasasına özel komisyon oluşturuldu!

ABONE OL
16:38 | 11 Ekim 2022 16:38
Yeni infaz yasasına özel komisyon oluşturuldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni infaz düzenlemesi için Adalet Bakanlığı bünyesinde özel bir komisyon oluşturuldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla hukukçu akademisyenlerden oluşturulan özel komisyon, cezası az olan suçlara yönelik yeni infaz düzenlemesi için Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu kapamalı olarak inceleyecek, dünyadaki uygulamaları ayrıntılarına kadar değerlendirecek.

Komisyon tarafından yapılacak çalışmaların sonucunda oluşturulacak yeni infaz düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine getirilecek. Konu siyasetin önünde son hakini almış olacak. Düzenlemenin yasalaşması halinde cezası az suçlarda yeni infaz uygulamaları da hayata geçirilecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: İnfaz sistemimizde cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla cezası az olan suçlarda yeni bir infaz uygulamasını gündeme getirmeyi ve Türkiye’ye kazandırmayı düşünüyoruz.

Bizde neredeyse düşük cezalarda infaz yok. Yeni düzenleme henüz netleşmedi, çalışmalarımız sürüyor. Yeni düzenlemede dünya örneklerine de bakıyoruz. Cezası az olanların belki bir kısmında tam infaz, bir kısmını da ona göre. Yani infaz sistemimizi cezasızlık algısını hem ortadan kaldıracak hem de daha nitelikli suçların işlenmesini önleyecek şekilde yeniden dizayn etme ihtiyacı da çok net bir şekilde ortaya çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.