DOLAR 32,3271 0.21%
EURO 35,1283 -0.12%
ALTIN 2.306,601,29
BITCOIN 22911263,63%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaşa 2 TL’den Ekmek Satılacak!

Vatandaşa 2 TL’den Ekmek Satılacak!

ABONE OL
22:51 | 26 Haziran 2022 22:51
Vatandaşa 2 TL’den Ekmek Satılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ekmek fiyatlarına gelen zamlar sonucunda vatandaşlar ucuz ekmek arayışına giren vatandaşlara müjdeyi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer verdi. Ucuz ekmek satmak için Türkiye’nin 81 ilinde 100 ekmek fabrikası kurulacağını duyurdu.

Türkiye’de son günlerde hemen hemen her şehirden ekmek zammı haberleri gelmeye başladı. Vatandaşların en temel gıda ihtiyacı olan ekmek fiyatlarına zam yapılması özellikle dar gelirli aileleri zor durumda bırakıyor. Bu yaşanan zor duruma dair bir çözüm bekleyen vatandaşlara umut veren duyuruyu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı.

Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer bugün Konya’da Selçuk Kongre Merkezi’nde düzenlenen Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı’na katılan ve bir konuşma yapan Bakan Mahmut Özer meslek liselerinde yapılan çalışmalar ile alakalı olarak detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Meslek liselerinde üretime büyük katkı sağlandığının altını çizen Bakan Mahmut Özer, meslek liselerinde kağıt havlu üretimine başladıklarını açıkladı. Bakan Mahmut Özer üretilen kağıt havluların 2022-2023 eğitim yılında tüm okulların kağıt havlu ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğunu söyledi.

Ekmek üretimine dair de bir açıklama yapan Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer, “Şu ana kadar biz 15 meslek lisemizde ekmek fabrikası kurduk. Bu ekmek fabrikalarında gümlük 250 bin adet ekmek üretme kapasitesine ulaştık. Geçtiğimiz hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bir protokol imzaladık ve belediyenin ekmek satış reyonlarına günlük 50 bin adet ekmek vereceğiz. Biz bu ekmeği belediyeye 1,5 TL’den vereceğiz ve belediye de 2 TL’den satacak.” dedi.

Ekmek fabrikalarının Türkiye geneline yayma konusunda karar alındığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Ekmek fabrikaları ile alakalı olarak yeni bir karar daha aldık. Türkiye’nin 81 ilinde 100 ayrı noktada bulunan meslek liselerimize ekmek fabrikası kuracağız. Bu ekmek fabrikalarından günlük 1 milyon adet ekmek üreteceğiz. Bu ekmekleri de üretim yapılan meslek liselerimizin önlerine kuracağımız satış büfeleri ile vatandaşlarımıza satacağız. Vatandaşlarımız her gün ucuz ekmek satın alma imkanı bulacaklar.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.