DOLAR 32,5741 0.1%
EURO 35,0081 0.47%
ALTIN 2.430,470,31
BITCOIN 2094262-3,77%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Valisi, Belediyesi, Müdürü

Valisi, Belediyesi, Müdürü

ABONE OL
02:21 | 17 Mayıs 2019 02:21
Valisi, Belediyesi, Müdürü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hangi Belediye Örnek Alınmalı:

Bu yazı geçen hafta basında çıkan haberlere istinaden durumdan vazife çıkarılarak kaleme alınmış bir yazıdır. Kişiler ve kurumları bağlamaz.

Elbette ki kişiler, kurumlar yada Belediyeler birbirlerini örnek alabilir yada birbirleriyle dayanışma içerisinde buluna bilirler. Doğruyu ve daha güzel olanı bulabilmenin en sağlıklı yolu da budur. Basında yazıldığı gibi Ağrı Belediyesi İftar Çadırı ve yemek dağıtımı konusunda Trabzon Belediyesinden geride olabilir ama bu düşünememeyle alakalı bir durum değil tamamıyla maliyet ve imkanlarla alakalı bir durum olabilir. Ama mesele örnek almakla alakalıysa bence Trabzon Belediyesinin ve diğer belediyelerin de bizden örnek alması gereken bir çok durum var. Eminim ki Nıke Fabrikası ve yaratacağı istihdam Türkiye’de ki her belediye başkanının rüyasını süslüyordur, ama bunu sadece Ağrı Belediyesi başardı. Dışlanan ve horlanan mültecilere sahip çıkıp onlara çadır kurma erdeminin Ağrı Belediyesi gösterdi, Ülkemizde yapılan Millet Bahçeleri içerisinde hangisi Ağrı Belediyesinin Millet Bahçesi kadar teveccüh gördü. Hangi belediye bu kadar proje üretti ve şuan onları hayata geçire bilmek için var gücüyle çalışıyor. Daha neler neler. Ortada örnek alınması gereken bir belediye varsa bence hem önceki Kayyum belediyesidir hemde şimdiki Savcı Sayan Belediyesidir. Biraz daha bekleyelim ve görelim daha bizden örnek alacakları çok şey olacak. Nede olsa Cumhurbaşkanının ödüllendirdiği bir belediyemiz ve başkanımız var.

Gündem Sağlık Müdürü

Sağlık Müdürünün görevden alınmasının basında bu kadar yer bulması adamı düşündürüyor. Bence bunun arka planında sağlık müdürünün hakkında ki iddialardan çok rövanşist duygular yatıyor. Şayet iddialar doğruysa neden görevden alındığı söylenen kişi kendi memleketine İl müdürü olarak veriliyor, sizce de bu bir terfi değimlidir. O zaman rövanşist tezimiz doğru gibi duruyor. Peki neyin rövanşı bu, hemen söyleyelim çok basit bir kesim bunu 31 Martın rövanşı gibi yansıtırken bir kesimde bunu maalesef ki Vali beye karşı kazanılmış bir zafer gibi göstermeye çalışıyor. Vali bey kayyum döneminde ki tüm hizmetleri kendi bürokrat kadrosuyla başarmıştı ve onları sahiplendiği herkes tarafından bilinen bir gerçekti.Halbuki seçim sonrası Sağlık müdürünün gideceğini herkes biliyordu en azından 6 ay öncesinden müdür beyin talebi olduğunu biz biliyorduk. Hakkında ki iddialara gelince hiç kimse merak etmesin gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir alışkanlığı vardır, tabi şayet gerçekse.

Basının kamuoyunu bilgilendirme gibi bir zorunluluğu olduğu tartışılmaz bir gerçek, merak ettiğim şu bu iddia ve belge sahibi olduklarını ileri süren arkadaşlar acaba haber yapma konusundaki hassasiyetlerini adli ve idari makamları bilgilendirmede de gösterdiler mi?

Neden bir hafta içerisinde yapılan haber sayısı müdürün görevde olduğu süre içerisinde yapılan haber sayısından fazla? İşte burada Rövanşist duygular devreye giriyor. Bana öyle geliyor ki sağlık müdürü bahane. 31 Martın, Nıke Fabrikasının, Millet Bahçesinin, kent meydanının, Jeotermal in, Tekstil Kentin ve diğer projelerin rövanşı bu. Ha bide kanımca bu işi bir güç gösterisine de dönüştürmek isteyenler var. Bence hizmetle, hizmet edenle savaşmak yerine hizmetle ve hizmet edenle yarışmak daha doğru ve memleketimiz için daha faydalı olur. Vali Elban’ın Ağrı halkının gönlündeki yerini hiçbir şey sarsamaz.Siz yinede böyle yazdığıma bakmayın iddialar ve belgeler doğruysa herkesten çok ben arkasında dururum. Kaygım tarzla alakalı. Bu tarz gerçeklerin önüne geçmesin. 100 Yıllık il tarihimizde ilk defa tüm Türkiye bize gıpta ile bakarken bizde biraz sabırlı ve hoşgörülü olalım.Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.