DOLAR 32,3370 0.17%
EURO 35,1895 -0.01%
ALTIN 2.241,19-0,09
BITCOIN 2068930-6,33%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Vali Varol’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

ABONE OL
11:34 | 19 Mayıs 2022 11:34
Vali Varol’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren ve umutlarımızı canlandıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan bir milattır.

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Erzurum ve Sivas’tan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı ile aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşü ile Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.

103 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmekte; bu ışığı yarınlara taşımak için hepimize özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize bugün büyük görevler düşmektedir.

 

Sevgili Gençler,

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi büyük anlamlar taşımakta; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesi niteliğindedir.

Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimizin sizlere emanet olduğu bilinciyle çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz.

Sizleri en iyi şekilde yetiştirmek, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanıza olanak tanımak devlet ve millet olarak en önemli amacımız; Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışmak ise sizlerin en önemli görev ve sorumluluğudur.

Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içerisinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.