DOLAR 32,5812 0.01%
EURO 34,9319 0.04%
ALTIN 2.429,750,01
BITCOIN 2157757-0,28%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol’un, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Mesajı

Vali Varol’un, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Mesajı

ABONE OL
13:29 | 18 Aralık 2020 13:29
Vali Varol’un, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı, Vali Varol mesajında:

Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında kabul edilen Uluslararası Göçmenler Günü, dünya çapında göçmenler ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 18 Aralık’ta kutlanmaktadır.

Dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan Ülkemiz ve coğrafyamız çok büyük göç süreçlerine tanıklık ve ev sahipliği yapmıştır. Son yıllarda bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarımız bir çekim unsuru oluştururken, diğer yandan yer aldığımız coğrafi bölgede devam eden siyasi istikrarsızlıklar, Ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gelişmeler dolayısıyladır ki; şu anda binlerce yabancıya ev sahipliği yapmaktayız. Halkımızın misafirlerimize gösterdiği anlayış ve olumlu yaklaşımlar milli duyarlılığımızın ve insani duygularımızın bir göstergesidir.

Bu ülkenin kültürünü, siyasi yapısını, idari yapısını öğrenmek isteyen bütün yabancılar açısından gönüllülük esasına dayalı olmak üzere, bütün göçmen kardeşlerimizin kendilerini rahat hissedecekleri tüm imkanları kendilerine sunmak için gayret etmekteyiz.

Bu vesile ile barış ve huzurun hakim olduğu savaş, terör ve zulmün son bulduğu, herkesin kendi yurdunda hür ve özgür yaşadığı bir dünya için sorumluluklarımızın olduğunu ifade ederek, dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalanların ve ilimizde bulunan göçmenlerin, mülteci sığınmacıların 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.