DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,88-0,06
BITCOIN 2092507-5,24%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol’dan Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret

Vali Varol’dan Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret

ABONE OL
15:55 | 18 Mayıs 2022 15:55
Vali Varol’dan Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesi kapsamında Vali Varol, Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden İstiklal İlkokulu ve Ozanlar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Türkiye geneli 10 bin ilkokul ve ortaokulun alt yapısını laboratuvarlarıyla, atölyeleriyle baştan sona yenilendiği, okul öncesi eğitime erişimin arttırıldığı, temel eğitim kademesindeki öğrencilerin temel becerilerini geliştirmek amacıyla destek eğitim programlarının hazırlandığı, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda desteklendiği ve kariyer olanaklarını tanımaları noktasında faaliyetlerin planlandığı proje kapsamında gerçekleştirilen ziyaret ile öğrenciler Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sunduğu imkan ve olanaklar ile uygulamalı eğitim programını yakından tanırken yaparak yaşayarak öğrenme modeli ile meslek bilinci edindi.

İlkokul öğrencilerinin lise öğrencileri ile bir araya gelmesine olanak tanıyan ziyarette, ilkokul öğrencileri Vali Varol ile birlikte, adalet sınıfını ziyaret ederek mahkeme salonunda gerçekleştirilen uygulamalı eğitime şahitlik etti. Ardından kütüphane ve bilişim laboratuvarını ziyaret eden Vali Varol, teorik eğitimi pratik eğitim ile güçlendiren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda öğrencileri ön lisans ve lisans eğitimlerine hazırlayan, üniversitede tercih edeceği bölümlerle alakalı temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yaparak alanları ve gelecek hedefleri hakkında bilgi aldığı öğrencilere başarılar diledi.

Temel eğitim kademesindeki çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfederek mesleki gelişimlerinde doğru yönlendirilmelerinin önemini belirtene Vali Varol, hayata geçirilen “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesinin ilimizde başarı ile uygulandığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Son olarak, büyük fedakarlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bir cevher gibi işleyen ve yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, sorumlu bireyler olarak yetişmesi noktasında rehber olan öğretmenlerle bir araya gelen Vali Varol, öğretmenlik mesleğinin son derece önemli ve değerli olduğunu ifade ederek öğretmenlerin talep ve önerilerini dinledi.

Ziyaretlerinin anısına hatıra fotoğrafı çektiren Vali Varol, eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde katkısı olan herkese teşekkür edip kolaylıklar dileyerek ziyaretlerini noktaladı.

Ziyaretlerinde Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’a Vali Yardımcısı Kerem Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve Şube Müdürleri eşlik etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.