DOLAR 32,4195 0.21%
EURO 35,0759 -0.13%
ALTIN 2.330,380,47
BITCOIN 22993462,34%
Ağrı

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol Şeker Fabrikasını Ziyaret Etti

Vali Varol Şeker Fabrikasını Ziyaret Etti

ABONE OL
22:42 | 20 Ekim 2020 22:42
Vali Varol Şeker Fabrikasını Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol Ağrı Şeker Fabrikasını Ziyaret Etti

AĞRI-Şeker Fabrikasına doğrudan çiftçi tarafından getirilen veya tesellüm merkezlerinde çiftçiden alınarak fabrikaya sevk edilen pancarların tartıldığı kantarda, analiz edildiği Pancar Analiz Laboratuvarında ve pancarın topraktan temizlenerek fabrikaya alınmasını sağlayan pancar boşaltım merkezinde incelemelerde bulunan Vali Varol, pancarların depolandığı silolar hakkında bilgi aldı.

Pancarın sevk edilmesi ile başlayan şeker üretim sürecini ham fabrikada yerinde inceleyen Vali Dr. Osman Varol, otomasyon merkezini ziyaret ederek, pancar kıyım makineleri, haşlama teknesi, difüzör tesisleri ile kireçleme, karbonatlama ve buharlaştırma işlemleri hakkında bilgi aldı.

İncelemelerini rafineride sürdüren Vali Dr. Osman Varol, şeker pişirme, soğutma, kurutma ve ambalajlama süreçlerine ilişkin detaylı bilgi alarak, Şeker Fabrikasının ilimizin istihdam ve ekonomisi için büyük önem arz ettiğini belirtti.

Son olarak Şeker Fabrikasının üretim teknolojisi gereği hiç durmadan çalışılmasını sağlayan elektriğin üretildiği buhar türbinlerini ziyaret ederek şeker pancarı ve şeker sektörünün önemini vurgulayan Vali Varol, 63 gün sürecek kampanya döneminde 190 bin ton pancar işleneceğini ve yaklaşık 39 bin ton şeker, 15 bin ton melas ve 60 bin ton yaş küspe üretileceğini belirtti.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.