DOLAR 32,5971 0.37%
EURO 34,7918 0.16%
ALTIN 2.496,080,49
BITCOIN 20989545,19%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol, Dönerdere Köyü Yaylası’nda Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Vali Varol, Dönerdere Köyü Yaylası’nda Çiftçilerle Bir Araya Geldi

ABONE OL
21:45 | 07 Temmuz 2021 21:45
Vali Varol, Dönerdere Köyü Yaylası’nda Çiftçilerle Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Vali Dr. Osman Varol, Valilik koordinesinde hayata geçirilen “5 Yılda 750 Bin Koyun” projesi kapsamında koyunlarına kavuşan çiftçileri Dönerdere Köyü Yaylası’nda ziyaret etti.

31 Aralık 2020 tarihi itibariyle 1. Etabı tamamlanan ve yapılan 3217 başvurudan 252 kredi başvurusunun kabul edildiği ve şimdiye kadar 157 çiftçiye toplam 15 bin koyunun tedarik edildiği projenin sonuçlarını yerinde inceleyen Vali Varol, Dönerdere köyünde projeden yararlanan 7 çiftçilerle yaylada sohbet ederek projeden yararlanma süreçleri ve proje kapsamında aldıkları koyunların durumuna ilişkin bilgi aldı.

Projeye vatandaşların yoğun ilgisinin, projenin ilk etabının sonucunda tedarik edilen koyunların Ağrı’nın bereketli topraklarıyla buluştuğunu görmenin ve çiftçilerimizin memnuniyetinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Vali Varol, “5 Yılda 750 Bin Koyun” projesinin hayvancılık alanında Ağrı’mızı hak ettiği noktaya taşıyacak önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Daha sonra vatandaşlarla  hasbihal ederek talep ve isteklerini dinleyen Vali Varol, Ağrı’nın tarım ve hayvancılıkla gelişeceğini ve bunu çiftçilerle beraber gerçekleştireceklerini ifade etti.

Ardından havaların ısınmasıyla başlatılan küçükbaş hayvanların kırkma işlemini izleyen Vali Varol, vatandaşların koyun kırkma isteğini geri çevirmeyerek eline aldığı makasla koyun kırktı.

1. Etabı tamamlanan ve bu kapsamda çiftçilerimize, ipoteksiz ve faizsiz uygun şartlarda kredi imkanı sunulan proje ile vatandaşlarımıza İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanmasının yanı sıra düşük kalitedeki meraların ıslahının hızlandırılması, çiftçilerimize ucuz yem temin imkanı, ruhsatlı kesim yerleri ile et pazarlama ağlarının kurulması, mandıralar ve süt işletme tesisleri ile koyun sütüne katma değer kazandırılması ve organik koyunculuğun mevcut potansiyelinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır.

Ziyaretlerinde Vali  Dr. Osman Varol’a; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, muhtarlar ve basın mensupları eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.