DOLAR 32,3310 0.24%
EURO 35,0949 -0.12%
ALTIN 2.298,420,93
BITCOIN 22791750,57%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol, Doğubayazıt’ta Süt Çiftliğini Ziyaret Etti

Vali Varol, Doğubayazıt’ta Süt Çiftliğini Ziyaret Etti

ABONE OL
14:57 | 16 Aralık 2020 14:57
Vali Varol, Doğubayazıt’ta Süt Çiftliğini Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-Vali Dr. Osman Varol, Akademisyen Dr. Banu Konyar tarafından 2015 yılında, 15 milyonluk yatırım ile faaliyete geçen Eydın-Cevan Süt Çiftliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Doğubayazıt’ın Sağlık suyu köyünde, bölgedeki hayvancılık sektörünü kalkındırmak amacıyla girişimci, akademisyen Dr. Banu Konyar tarafından Avrupa Birliği standartlarında kurulan, 100 dönümlük arazi içinde 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip, günlük 3 ton süt ve yıllık 200 civarı buzağının üretildiği büyükbaş hayvan çiftliğinde yapılan endüstriyel süt üretimi hakkında bilgi alan Vali Varol; son teknoloji ekipmanları ile donatılmış kapalı ahır, makine deposu, sağım hane ünitesi, yem deposu, doğumhane ve revirde incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “Hastalıktan Arî” ve “Onaylı Süt Çiftliği” sertifikalarına sahip, TKDK ve DAP destekleri ile kurulan; hayvan ve ürün sağlığı gözetilerek, otomatik gübre sıyırıcılar, kauçuk hayvan yatakları, otomatik ve manuel kaşıntı fırçaları ve donmaz hayvan sulukları gibi teknolojik ekipmanın kullanıldığı çiftlikte yürütülen faaliyetler hakkında İşletme Müdürü Veteriner Hekim Yasin Biçer’den bilgi alarak, vatandaşlarımızın girişimleriyle ilimizin hayvancılık potansiyelinin ortaya konulması noktasında projelerin hayata geçirildiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Varol, aynı zamanda “Uluslararası Kültür Değişim Programına” gönüllü olarak ev sahipliği yaparak dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirleri ağırlayan çiftliğin, bölgemizin doğal ve kültürel zenginliklerinin dünyaya tanıtılmasına katkı sağladığını ifade etti.

Vali Dr. Osman Varol’a ziyaretlerinde, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin ve ilçe protokol üyeleri eşlik etti.-AĞRI

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.