Vali Varol, Akademik Teşvik ve Cübbe Giyme Törenine Katıldı
AĞRI-Vali Dr. Osman Varol, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliği ile düzenlenen Akademik Teşvik ve Cübbe Giyme Törenine katıldı.

AĞRI-Vali Dr. Osman Varol, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliği ile düzenlenen Akademik Teşvik ve Cübbe Giyme Törenine katıldı.
AĞRI- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Konferans Salonunda düzenlenen tören üniversitenin tanıtım filmi ile başladı. İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Dinçer ve Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un konuşmalarının ardından konuşan Vali Dr. Osman Varol: “Biz insanları dünyadaki diğer varlıklardan ayıran, onlara hakim olmamızı sağlayan, tüm dünyayı kendi yaşam tarzımıza göre dizayn etmemize olanak tanıyan, bize bahsedilmiş en önemli özelliğimiz en büyük gücümüz bilgiye sahip olma, çoğaltma ve bizden sonraki kuşaklara aktarabilme imkanımızdır. Bugün bilimsel üretim anlamında motivasyonumuzu arttıran bu etkinlikte memnuniyetle görüyoruz ki, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bilgiyi üretebilme, saklayabilme ve yeni nesilleri aktarabilme noktasında üç temel işlevinde dengeli bir şekilde sağlandığı kurumsal bir yapıya sahip.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından akademik teşvik ödülleri takdim edildi. Daha sonra en çok atıf alan ve H-indeksinde ilk 6000 içerisinde olan akademisyenlerimize “Teşekkür Belgesi” takdim edilirken, profesör ve doçent kadrolarına atanan akademisyenlerimiz merasimle cübbelerini giyindi.
Tören, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmasında “Savunma, Uzay ve Havacılık” alanında Teknofest Türkiye 2’nciliği elde eden öğrenciler ve danışmanlarına “Teşekkür Belgesi”, “Öğretmen Olsaydım” konulu deneme yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödül takdimi ile son buldu.