DOLAR 32,5665 0.14%
EURO 34,9303 -0.24%
ALTIN 2.438,310,10
BITCOIN 21044440,57%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol, Ağrı Dağı’nın Eteklerinde Bir Dizi İnceleme Gerçekleştirdi

Vali Varol, Ağrı Dağı’nın Eteklerinde Bir Dizi İnceleme Gerçekleştirdi

ABONE OL
20:37 | 09 Aralık 2020 20:37
Vali Varol, Ağrı Dağı’nın Eteklerinde Bir Dizi İnceleme Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Dr. Osman Varol, Türkiye’nin Çatısı Ağrı Dağı’nın eteklerinde, bir dizi incelemelerde bulundu.

Ağrı’nın ve ülkemizin en önemli değerlerinden biri olan, uluslararası üne sahip Ağrı Dağı’nın tırmanışa açılması ve turizme kazandırılması noktasında yapılan planlamalar kapsamında Doğubayazıt ilçesi  Örtülü Köyü ve 2030 metre yükseklikte bulunan Çevirme Mezrası’nda incelemelerde bulunan Vali Varol, Türkiye’nin Çatısı Ağrı Dağı’nın bu kış sezonunda tırmanışa açılacağını, ilk tırmanış için taslak planın hazır olduğunu ve çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Vali Dr. Osman Varol, Doğubayazıt’ta Örtülü Köyü’nde gerçekleştirdiği incelemeleri sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile vatandaşları telefonla görüştürdü.

Doğubayazıt’ın Örtülü Köyü’nde bulunan, 5 bin adet meyve ağacından oluşan, 32 dönümlük çiftlikte incelemelerde bulunan Vali Varol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çiftlik sahibi Abdulkadir Ardin’i telefonla görüştürdü. Vatandaşlarımız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Ağrı’ya davet etti.

Kayısı, badem, armut, elma, ceviz ve ayva ağaçlarından oluşan çiftliği gezerek bilgi alan Vali Varol, bereketli toprakları, nehirleri, ovaları, dağları ve yaylaları ile Ağrı’nın  tarım sektöründe önemli potansiyellere sahip olduğunu ve bu tür girişimlerin devletimiz tarafından her zaman destekleneceğini belirtti.

Daha sonra Demirtepe Köyü’nde inceleme gerçekleştiren Vali Varol, kadınlarımızın geleneksel ürünlerini tırmanış için gelen turistlere satabilmesi amacıyla hayata geçirilecek proje ile atıl durumda olan köy okulunun onarılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacağını ifade etti.

Vali Dr. Osman Varol’a incelemelerinde, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen ve İl Emniyet Müdürü Nihat Özen eşlik etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.