DOLAR 32,3436 0.24%
EURO 35,1046 -0.16%
ALTIN 2.307,391,33
BITCOIN 22910033,30%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Dr. Varol, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Vali Dr. Varol, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

ABONE OL
15:18 | 13 Aralık 2021 15:18
Vali Dr. Varol, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Vali Dr. Varol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Merkeze bağlı Çukurçayır Köyü’nde yaptırılan, bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan ve “Ağrı Dağı” markasıyla hijyen malzemesi üreten TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencilerini ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti ve üretim süreci hakkında bilgi aldı.

Ağrı’daki kamu kurumları ve okulların hijyen malzemesi ihtiyacını gidermek için çalışmalara başlayan; dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu, parfüm, yağ sökücü, yüzey temizleyici gibi 20 çeşit ürünün tam otomatik seri üretimini yaparak günlük iki vardiyada 30 ton üretim kapasitesine sahip atölyede incelemelerde bulunan Ağrı Valisi, okulu bitiren öğrencilerin ara eleman değil, aranan eleman olmaları gayreti ile çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali Varol, yaparak ve yaşayarak öğrenen, döner sermayeden kazandıkları ücretle de harçlıklarını çıkaran öğrencilerin ürünlerinin hem kendi okullarının hem de Ağrı’nın temizlik malzemesi ihtiyacını karşılamaya ve sipariş almaya başladığını ifade etti.

24 dersliğinin yanında fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, tarih, coğrafya, müzik ve yabancı dil derslikleri ile kapalı spor salonunu bünyesinde barındıran okulun kütüphanesinde incelemelerini sürdüren Vali Varol, kendilerini kitaplarla besleyen öğrencilerle bir süre sohbet ederek gelecek hedefleri hakkında bilgi alarak başarılar diledi.

İncelemelerinin ardından geleceğin teminatı öğrencileri büyük bir fedakarlıkla yarınlara hazırlayan öğretmeler ile bir araya gelerek öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan Vali Varol, talep ve önerilerini dinlediği öğretmenlere sağlıklı bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.