DOLAR 32,5318 -0.06%
EURO 34,7936 -0.22%
ALTIN 2.424,51-0,21
BITCOIN 21646210,38%
Ağrı
15°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Dr. Osman Varol’un 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Kutlama Mesajı

Vali Dr. Osman Varol’un 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Kutlama Mesajı

ABONE OL
15:59 | 12 Haziran 2020 15:59
Vali Dr. Osman Varol’un 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Ağrı Valisi  Dr. Osman Varol, 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Varol mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Köklü tarihi ve kültürü ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, asırlar boyu sanat, bilim ve hoşgörünün merkezi olmuştur. Yüzyıllar boyu yetiştirdiği sanatçılar ve bilim adamları ile Anadolu’nun ilim merkezlerinden olan Amasya aynı zamanda birçok şehzadeyi Osmanlı tahtına hazırlamıştır. 1. Dünya Savaşı sonunda, yurdumuzun işgallerle parçalanmaya başladığı bir dönemde, tek kurtuluş yolunun Anadolu’da başlayacak milli bir mücadele hareketinde olduğunu bilen Mustafa Kemal, bu düşünceyle 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmış ve daha sonra 12 Haziran 1919’da halkın büyük bir coşkuyla ve sevgi gösterileriyle karşıladığı Amasya’ya gelmiştir.

Amasya’da bizzat kendisinin kaleme alarak 22 Haziran 1919’da tüm dünyaya ilan ettiği Amasya Tamimi’nde geçen ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ cümlesi Mustafa Kemal’in halkına duyduğu güvenin ve hürriyete olan inancının apaçık işareti, var olmak ile yok olmak arasında tercihe zorlanmış bir milletin haklı mücadelesinin bir özetidir.

Bu tarihi günün 101. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşamakla birlikte tüm dünyayı derinden etkileyen Koronavirüs salgını nedeniyle coşkulu bir festival programı düzenleyemeyeceğimiz için buruk bir sevinçle karşılamaktayız. Her yıl yerli ve yabancı pek çok misafirin katıldığı ve büyük bir coşkuyla kutladığımız; özellikle geçtiğimiz sene Amasya Tamimi’nin 100. yıl dönümü olması sebebiyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl salgın nedeniyle yoğun katılımlı etkinliklerden ziyade sosyal medya ve diğer kanallar aracılığıyla vatandaşlarımızın evlerine ulaşacak programlar çerçevesinde kutlanacaktır.

Saygıdeğer Amasyalılar;

Hepimizin haklı gurur kaynağı olan 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerini cadde ve sokakları doldurarak, coşkulu topluluklar halinde bir araya gelerek kutlayamasak da hepimizin bu anlamlı günün manevi hissiyatını kalben ve fikren hissettiğimiz aşikardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Amasya Tamimi’nin 101. yıl dönümünde ülkemizin kurtuluşu için mücadele etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum. Onların bizlere emanet ettiği ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği noktaya ulaştırabilmek, onlara olan gönül borcumuzdur. Bu kapsamda bizlere ve gelecek nesillere düşen görev, geçmişimizden ve geleneklerimizden kopmadan, güçlü ve kararlı adımlarla bilimde, sanatta, edebiyatta, sporda ve her alanda azimle çalışmak ve ecdadımıza layık bireyler olduğumuzu ispatlamaktır. Bu vesileyle tüm Amasyalıların bu onur gününü kutluyor, esenlikler diliyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.