DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20832763,23%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vadesi Gelmemiş Çek

Vadesi Gelmemiş Çek

ABONE OL
11:19 | 27 Mart 2019 11:19
Vadesi Gelmemiş Çek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukluğumdan beri siyasetin ve seçimlerin içerisindeyim (Rahmetli amcam Hikmet Erdem’den dolayı) dolayısıyla çok adaylar ve çok seçimler gördüm. Kendi adıma söyleyeyim siyasi ahlakı bu dönemde öğrendim. Rahmetli Kerim Yıldız’ı (Ape Kerim), Fevzi Bulut, Mikail amcayı Allah uzun ömürler versin Fecri Alpaslan, Yaşar Eryılmaz, Naci Aslan, Cemal Kaya, Zeki Başaran, Ekrem Aktaş’ı ve yakinen olmasa da Nidai Seven, Hüseyin Yılmaz ve daha birçok siyasetçiyi tanıdım, hepside şahsına münhasır karakterlere sahip ve bir çoğu farklı partilerdendi. Ama hepsinin ortak özellikleri rakiplerine saygı duymaları ve eleştiri ile hakaret arasındaki ince çizgiyi iyi biliyor olmalarıydı. O zamanlar Seçmenlerde ve aday yakınlarında da durum böyleydi. Hatta bizler amcamın rakiplerini gördüğümüz zaman amcamdan daha fazla saygı gösterirdik. 2014 yılına kadar durum genel anlamıyla böyleydi (İstisnai olaylar hariç). Bu tarihten sonra Ak Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı insanların gözlerini öylesine kör etti ki deli, akıllı, eş, çocuk, aile, bel altı bel-üstü ne bulduysalar doğru yanlış demeden vurdular.

Benimsemesek te  Siyasi zekası tartışılmayan Sırrı Sakık bir Allah’ın garibini kullanarak rakibini halk içinde değer gözetmeden itibarsızlaştırmak için elinden geleni yaptı ve nihayetinde başarılı oldu. 2019 da da aynı şeyi görmek mümkün yalnız bir farkla, Sırrı Sakık taşeron kullanmıştı şimdilerde ise herkes birer Akif edasında. Öyle ki seçimi bırakıp Ak Partiye ve adayına hakaret etme yarışına girmişler. Kim bilir belkide bunu ileride övünç kaynağı bir anı olarak sonraki nesillere anlatacaklar. Öyle ya bir daha Savcı Sayan’ı bulamaya bilirler. Bence şimdi öfke ve seçim psikolojisiyle söylenmiş sözler ileride pişmanlık sebebi olacaktır. Yanıldıkları noktalardan bir diğeri ise 2014 seçimlerinde elde ettikleri sonucu bu seçimde bulamayacaklarıdır.

Son olarak şunu eklemek isterim,  gerçekleştirilme fırsatı bulunmamış vaatler için yalan demek, biraz yalancılık olmaz mı. Yani vadesi gelmemiş çekin sahibine dolandırıcı demek ne kadar doğru.

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.