DOLAR 32,5971 0.37%
EURO 34,7918 0.16%
ALTIN 2.496,080,49
BITCOIN 20989545,19%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uyuşturucu bağımlılarına özel cezaevi!

Uyuşturucu bağımlılarına özel cezaevi!

ABONE OL
20:33 | 16 Ocak 2023 20:33
Uyuşturucu bağımlılarına özel cezaevi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uyuşturucu madde bağımlılığıyla yaşayan ve aynı zamanda suça bulaşmış hükümlüler için ayrı cezaevlerinin açılacağı bildirildi.

Uyuşturucu bağımlılarının cezaevlerinde tedavisine yönelik önemli bir adım atılıyor. Cezaevlerinde bulunan hükümlü uyuşturucu bağımlılarıyla ilgili bir adım attıklarını da belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sadece uyuşturucu kullanan değil, başkaca bir suçtan içeri girmiş hükümlü eğer uyuşturucu kullanıyorsa onları da zorunlu tedaviye alan müstakil tedavi ve rehabilitasyon amaçlı cezaevleri kuracağız.

Bu maksatla eğer mevcutlarda dönüştürme yapma imkanımız varsa süratle bunları dönüştüreceğiz, dönüştürme imkanı yoksa da kısa sürede Türkiye’de ihtiyacımız olduğu kadar tedavi ve rehabilitasyon amaçlı müstakil cezaevleri yapacağız ve buralarda hükümlerin tedavisini ihtiyari değil, zorunlu hale getireceğiz. Böylelikle sadece uyuşturucu baronlarıyla mücadele etme değil, onların bağımlısı hale gelmiş vatandaşlarımızı o baronların elinden kurtarma, uyuşturucu bağımlılığından kurtarma konusunda da son derece önemli adımlar atacağımızı ifade etmek isterim.

Bunlar son yargı paketinde gelen konulardan bazılarıdır. İnşallah meclisimiz seçimden önce yasalaştıracağı kanunları arasına bunu da alacak ve böylelikle bu adımlar süratle hayata geçirilmiş olacaktır.” dedi.

Bakan Bozdağ, Yozgat’ta Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezi’nde düzenlenen HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ihtiyaç halinde UYAP üzerinden de bazı denetim işlerinin yapılabileceğini söyledi.

Esas hedeflerinin denetimin mahallinde yapılması olduğunu aktaran Bozdağ, mahallindeki denetimlerin pek çok aksaklığı görme ve bunu düzelttirme konusunda büyük fayda sağladığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.