DOLAR 32,4792 -0.2%
EURO 34,9704 0.36%
ALTIN 2.435,730,53
BITCOIN 20989420,48%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üniversitelere disiplin düzenlemesi geliyor!

Üniversitelere disiplin düzenlemesi geliyor!

ABONE OL
18:45 | 08 Ekim 2021 18:45
Üniversitelere disiplin düzenlemesi geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet, birçok öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerde olay çıkartan ve huzuru kaçıran öğrencilerle ilgili yeni tedbirler alıyor. Bunun için öğrencilerle ilgili soruşturma açma yetkisi tek elde toplanarak tek yetkili rektör olacak.

Mevcut Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Yönetmeliği’nin 12. maddesine göre, bir fakülte, enstitü veya yüksekokulun içinde veya dışında öğrencilerin işlemiş oldukları disiplin suçlarından dolayı soruşturma yapmaya ve doğrudan gerekli cezayı vermeye veya disiplin kuruluna sevk etmeye yetkili ilgili fakülte dekanı, enstitü veya yüksekokul müdürüdür. Daha önce yönetmelikte yer alan ‘müşterek alan ve mekanlarda toplu öğrenci eylemleri iye ilgili üniversite rektörlerinin sorumlu olacağı’ maddesi Danıştay 8. Dairesi tarafından 2020 tarihinde iptal edilmişti.

Yapılacak olan yeni düzenleme ile öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması açmada tek yetkili kişi rektör olacak. Danıştay kararında düzenlemenin YÖK Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti. Bu sebeple yeni düzenleme yönetmelikte değil YÖK Kanunu’nda yapılacak değişiklikle hayata geçirilecek. Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği’ne göre rektör, üniversitede gerektiği zaman güvenlik önlemleri alınmasıyla sorumlu. Rektör ancak izin verirse üniversitedeki olaylara kolluk güçleri müdahale edebiliyor. Yeni yetkiyle rektörlere kolluk güçlerini üniversite kampüslerine sokma yetkisinin yanı sıra öğrencilere soruşturma açma yetkisi de verilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.