DOLAR 32,5664 0.06%
EURO 35,0337 0.42%
ALTIN 2.428,030,21
BITCOIN 2101459-3,40%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ülkemizi son 19 yılda yeniden inşa ettik!

Ülkemizi son 19 yılda yeniden inşa ettik!

ABONE OL
22:33 | 08 Ekim 2021 22:33
Ülkemizi son 19 yılda yeniden inşa ettik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda 3 gün boyunca ulaşım ve haberleşme konularının konuşulduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Yeni hedefleri önümüzde koyduk, 50 yılı planladık.” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Şurası’nda 3 gün boyunca ulaşım ve haberleşme konuşulduğunu söyleyen Karaismailoğlu, kapanış oturumunda hedeflerimizin bir kısmını açıklayabildiklerini ifade etti. Sözlerine, ”Yeni hedefleri önümüzde koyduk, 50 yılı planladık. Atatürk Havalimanı’nı projelendirip etkinlik alanına dönüştüreceğiz. Çok güzel işlerden biri olacak burası.” Diyerek devam etti.

 

Bakan Adil Karaismailoğlu karayolu altyapısını belli bir seviyeye getirdiklerin bu şekilde de sadece yakıttan, zamandan ve çevreden büyük bir kazanım elde ettiklerine değindi. Karaismailoğlu, “Bu yollar üzerinde, taşıt sayısı 4 katın üzerine çıktı. Trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalma yaşadık. Bunun karşılığı bir canın bir bedeli olamaz tabi ki de ama bu konforlu yollarla binlerce can kurtardık. Bütün iller birbirine bölünmüş yollarla bağlandı. Projelerimiz, tünel çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar hep Türkiye’nin bir değeridir. Karayolu yatırımını belli bir seviyeye getirdik. Bundan sonra karayolu yatırımlarımız devam edecek.” Dedi.

 

Açıklamalarında havalimanı konusuna da yer veren Karaismailoğlu, “Havayolu halkın yolu oldu. 26 olan havalimanı sayısı 56 oldu. Şu anda da Rize-Artvin Havalimanı’nı bitime çalışmalarımız devam ediyor. Havayolu ulaşımında 210 milyon yolcu sayısına ulaştık. İstanbul Havalimanı dünyada ikinci seçildi. İstanbul Havalimanı, yolcu sayısı açısından Avrupa’da ilk sırada. Bunun işletmesini yapıyoruz. İç hat uçuşları arttığı sürece eski rakamları yakalayacağız.” Dedi.

 

Denizcilik bizim vazgeçilmezimiz olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, son 19 yılda denizci ülke kimliğimizi kazandığımızın ve yüzde 90 ticaretin deniz ile sağlandığı bir ortamda, bu alana yatırımlarının devam edeceğinin altını çizdi.

 

Son 19 yılda demir yollarına çok büyük yatırım yapıldığını ve böylece ülkemizin hızlı tren ile tanıştığını söyleyen Bakan, 50 milyonun üzerinde vatandaşımızın da demiryolu ile seyahat ettiğini belirtti. Bu konuya ilişkin sözlerine “Burada amacımız, hızlı demiryollarını ülkemizin bütün kesimlerine dağıtmak. Ankara-İzmir, Konya-Karaman, Ulukışla-Niğde, oradan Mersin’e ineceğiz. Lojistik çalışmalarımız kapsamında ülkemizin her tarafını demiryolları ile örme gibi bir amacımız var.” Diyerek devam etti.

 

Haberleşme alanında veri kısmında da çok başarılı işlere imza attıklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “4,5G kullanan milyonlarca vatandaşımız var. Biz de inşallah yerli ve milli imkânlarla 5G’ye geçmek için çalışma yapıyoruz. Bu konuda önemli çalışmalarımız var. Türkiye artık kendi yerli ve milli araçlarını üretiyor.” Dedi.

 

Açıklamalarında Kanal İstanbul Projesi’ne de yer veren Bakan, Kanal İstanbul Projesi’nin bir ihtiyaç olduğuna değinerek, “Boğaz’ın emniyet kapasitesi şu an 25 bin gemi geçmesine müsait. 2050’de bu sayısı 78 bine ulaşacak. Siz devlet olarak bir planlama yapmak zorundasınız. Bir geminin geçmesi 13-14 saati buluyor. Bu kadar gemi Bakırköy-Zeytinburnu açıklarında ne diye bekliyor? Bunlar daha da artacak. Marmara Denizi adeta bir gemi parkına dönüşecek. Bunların bir an önce Boğaz’dan geçmesi ve kazaların yaşanmaması için alternatif bir su yoluna ihtiyacımız var. Gemiler çevre kirliliğine de neden oluyor.” Dedi.

 

Çanakkale Köprüsü ile Asya ile Avrupa’yı tekrar birleştireceklerini söyleyen Karaismailoğlu, “Aslında bunlar ülkeye yüzyıllar boyunca hizmet edecek projeler. Bizden sonraki nesiller bu projeleri doya doya kullanacaklardır. Köprünün maliyeti yaklaşık 2,5 milyar euro. Bununla birlikte Malkara-Çanakkale otoyolu da var. Sadece 6 dakika arasında iki yaka arasında seyahat süresi olacak. Köprü maliyetine bakıp bu faydalara baktığınızda, köprünün maliyetini birkaç yılda karşılıyorsunuz zaten.”diyerek sözlerine devam etti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarının devamında çeşitli tünel ve metro projelerinin olduğunu ve bir kısmının da yapımlarına devam ettiklerini söyledi. Ülkemizi son 19 yılda yeniden inşa ettiklerini dile getiren Bakan, Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz bir otoyol ağı yaptıklarını ve birçok tünelin yapımının da devam ediyor olduğunu söyledi. Ülkemizin bunları hak ettiğini de ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.