DOLAR 32,5189 -0.08%
EURO 34,9463 0.3%
ALTIN 2.434,670,49
BITCOIN 2082726-3,82%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UDER Derneği Başkanı Yıldırım’dan Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı

UDER Derneği Başkanı Yıldırım’dan Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı

ABONE OL
10:21 | 11 Ekim 2022 10:21
UDER Derneği Başkanı Yıldırım’dan Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UDER Derneği Başkanı Yusuf Yıldırım, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ulusal Çocuk Hakları Derneği Başkanı Yusuf Yıldırım mesajında, “Bugün çok önemli günlerden bir tanesi, bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Dünya Kız Çocukları Günü, 2012 yılında Birleşmiş Milletler öncülüğünde, kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın arttırılması amacıyla kutlanmaya başlandı.

Bu özel ve anlamlı gün en iyi şekilde kutlanmalı kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı yaşadığı zorluklara ses getirilmelidir. Unutmayalımki kız çocuklarımız ülkemizin geleceğinin güçlü birer teminatıdır.

Kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi, insan haklarından etkili bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, maruz kaldıkları eşitsizliği ortadan kaldırmak ve farkındalık yaratmak, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere başta olmak üzere tüm kişilere  büyük rol düşüyor.

Toplumun kız çocuklarına yönelik ön yargılarını ve en önemlisi kız çocuklarının zihinlerindeki kalıpları kıracak, daha iyi hayal kurma ve yeteneklerini fark edip destekleyecek her adım çok önemli ve değerli. Kız çocuklarının istedikleri her alanda başarılı olabilecekleri konusunda öz güven kazanmaları için hepimiz duyarlı olmalı ve elimizden ne geliyorsa daha fazlasını yapıp çok çalışmalıyız.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.