DOLAR 32,3207 0.2%
EURO 35,1354 -0.02%
ALTIN 2.299,270,97
BITCOIN 2286549-0,55%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turkovac ,iki doz aşı yaptıranlara uygulanmaya başlandı

Turkovac ,iki doz aşı yaptıranlara uygulanmaya başlandı

ABONE OL
13:13 | 18 Ekim 2021 13:13
Turkovac ,iki doz aşı yaptıranlara uygulanmaya başlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde (ERAGEM) geliştirilen yerli ve milli aşı Turkovac, iki doz aşı yaptıranlara hatırlatma dozu olarak uygulanmaya başlandı. Turkovac aşısı ilk kez Kayseri’de Erdal Özkan adlı gönüllü olan vatandaşa 3. doz olarak uygulandı.

 

Turkovac aşısının hatırlatma dozunun uygulanmasının ardından konuşan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, Turkovac aşısının 3.doz olarak uygulanmaya başladığını belirterek; “Daha önce hiç aşı olmamış gönüllüleri aşılıyorduk. Şimdi ise Çin aşısı ile iki doz aşılananların rafael yani hatırlatma dozlarını aşılamaya başlıyoruz. Gidişattan anlaşılıyor ki biz her yıl mevsimsel grip gibi bu aşılamaya maruz kalacağız. Grip gibi aşılanmamız gerekecek.”dedi. Pandeminin belirli bir noktada devam edeceğini belirten Prof. Dr. Yıldız, “Her yıl aşılanmamız gerekiyor. Bu aşılama için Turkovac aşısı, her yıl kullanılacak aşı olarak kendi yerli aşımız olması önemli bir çalışma” dedi.

 

Türkiye’de 2 doz aşılama oranının da yüzde 75 oranına ulaştığını belirten Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız; “Toplumda iki doz aşılanmış ve daha sonra aşılanmamış insan sayısı oldukça fazla. Pek çok kişi bazı korkulardan dolayı bu aşılamadan kaçınıyorlar. Ancak baktığımızda son verilere göre Türkiye’deki 2 doz aşılanma oranı yüzde 75’leri bulmuş durumda. Bu çok yüksek bir oran. Buna rağmen olgu sayısı günlük olarak 25 bin ve 30 bin arasında devam etmekte. Bunun sebebi çocukların aşılanmamış olması.” Diyerek aşılamanın önemine de vurgu yaptı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.