DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20846892,33%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Tarım Kooperatifleri’nden çiftçilere müjde!

Türkiye Tarım Kooperatifleri’nden çiftçilere müjde!

ABONE OL
13:59 | 30 Haziran 2022 13:59
Türkiye Tarım Kooperatifleri’nden çiftçilere müjde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Tarım Kooperatifleri, Çiftçiye sağlanan destekleri arttırmak ve tarım sektörünü desteklemek amacıyla çiftçinin borçları dolayısıyla başlatılan icra takiplerinin kaldırıldığını açıkladı. Çiftçinin tarım sektöründe çok daha başarılı olmasını sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, çiftçiye verilecek olan kredi limitlerinde de yükseltme çalışmalarının başlatıldığı dile getirildi.

Türkiye Tarım Kooperatifleri tarafından çiftçinin mutlu olacağı bir haber daha geldi. Çiftçiyi destekleme projesi kapsamında, çiftçini mutlu olacağı pek çok yeniliğin olacağını dile getiren Tarım Kooperatifleri’den büyük bir adım geldi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın açıklamasıyla tüm detayların öğrenildiği proje kapsamında milyonlarca çiftçinin rahata geçmesi hedefleniyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2022 yılına girdiğimiz günden itibaren tarım noktasına gelen ve çiftçinin bir hayli zorlanmasına neden olan zamlara istinaden çiftçiyi destekleme projeleri geliştirdiklerini dile getirdi. Türkiye’nin yemde yüzde 65, gübrede ise yüzde 75-80 oranında yurt dışına bağlı kaldığına dikkat çekerken, hammaddenin yükselmesi dolayısıyla tüm fiyatların kontrol dışına çıktığını vurguladı. Bu durum itibarıyla Tarım Kooperatifleri’nin harekete geçmesiyle çiftçiye verilecek olan Kooperatif ürünlerinde sonbahar itibarıyla cari fiyattan çok daha düşük şekilde verileceğini dile getirdi. Fiyatta büyük bir düşüşe gideceklerini açıklayan Aydın, çiftçiye verilen mazot, gübre, yemlerinde hasat döneminden sonra hesaplaşılacağına dair söylemde bulundu. Tüm bu bilgilerin yanı sıra çiftçi kredi ödemelerinde de büyük bir esnekliğin oluşacağına dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye Tarım Kooperatifleri’nin çiftçinin rahat etmesi amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında, çiftçinin borcunu ödeyememesi durumunda icra yoluyla yasal sürecin başlamasına dair de bir yeniliğin geldiğini dile getirdi. Yapılan bu proje kapsamında da mevcut olan çıkabilecek tüm problemlerin sona ereceğini dile getirdi. Borcu olan çiftçilerin borçlarına faiz ödenmemesi için şu şekilde bir düzenlemenin gerçekleştirileceğini dile getirdi. Geçmiş dönemlerde borcu olan çiftçinin ödemesini bir defada yapması durumundan borcuna herhangi bir faiz uygulamasında bulunulmayacak ve borcunun 10-20-30’luk tutarını direkt peşin olarak ödeyen çiftçilere kalan tutarın 60 aya kadar taksit seçeneğinin yapılacağını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.