DOLAR 32,5224 -0.08%
EURO 34,8059 -0.19%
ALTIN 2.421,20-0,35
BITCOIN 21599470,16%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Şeker Fabrikaları kadrolu 306 işçi alımı başvuruları yarın sona eriyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları kadrolu 306 işçi alımı başvuruları yarın sona eriyor!

ABONE OL
21:59 | 05 Temmuz 2020 21:59
Türkiye Şeker Fabrikaları kadrolu 306 işçi alımı başvuruları yarın sona eriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş İŞKUR aracılığı ile farklı mesleklerden kadrolu 306 işçi alımı yapacak. Türkiye Şeker Fabrikaları işçi alımı başvuruları 02 Temmuz’da başlamış olup, başvurular 6 Temmuz itibari ile yani yarın sona erecektir. Peki, Türkiye Şeker Fabrikalarına hangi öğrenim şartlarında hangi mesleklerden işçi alımı yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte ayrıntılar…

Ülkenin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un resmi internet sayfasında tam 46 farklı iş ilanı yayınladı. İŞKUR’un kamu iş ilanları kategorisinde yayınlanan bu ilanlar kapsamında Türkiye Şeker Fabrikalarına, kadrolu olarak toplam 306 işçi alımı yapılacaktır. Hangi illere kaç personel alımı yapıldığına dair geniş bilgi için

BURAYA TIKLAYINIZ

https://www.kamupersoneli.net/images/upload/Duyurular2020_07_02_15_13_34_009.pdf

Peki, hangi şeker fabrikalarına işçi alımı yapılacak? Hangi mesleklerden işçi alınıyor? Başvurular nereye nasıl ve hangi tarihe kadar yapılması gerekiyor? Başvuru esnasında istenilen belgeler nelerdir? Türkiye Şeker fabrikaları tarafından yayınlanan ilan hakkında şu detaylara yer verilmiştir.

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI

Merkezi Ankara’da Olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.; Tarım, İmalat-Gıda, İmalat-Kimya, İmalat-Elektriksiz Makina, İmalat-Meslek Bilim Ölçü Kontrol Optik Donanım Sektörlerinde Faaliyet Göstermektedir.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından alınan izne istinaden Şirketimizdeki Şeker Fabrikaları, Eskişehir Makine Fabrikası ve Elektromekanik Aygıtlar Fabrikasına belirsiz süreli çalıştırılmak üzere toplam 306 işçi (Meslek Lisesi, MYO/Ön Lisans, Mühendislik Fakültesi) alımı yapılacaktır.

BAŞVURULARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

1- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2- 18 yaşını tamamlamış olmak.

3- Ön Lisans/MYO ve lisans düzeyindeki işçi talepleri KPSS puanıyla ve ulusal düzeyde, ortaöğretim mezunu işçi talepleri noter huzurunda ve il düzeyinde çekilecek kura ile belirlenir.

4- KPSS ile ilgili alımlar için en az 60 puan almış olmak. (Alt sınırı ve üst sınırı aynı olmak kaydı ile 227 meslek lisesi mezunu adayın İl Genelinde, 70 Ön lisans mezunu adayın (3 döküm mezunu aday hariç 67 aday KPSS puanı olmak üzere) ve 9 ziraat mühendisinin KPSS puanı ile Ülke Genelinde olmak üzere)

5- Kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

6- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

7- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

8- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

9- Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
10- Başvurunun son günü itibarıyla ilanda yer alan meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

11- Noter kurasıyla belirlenecek adaylar için il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

12- Tehlikeli/ Çok Tehlikeli İşlerde, yüksek yerlerde ve vardiyalı işlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık kurulu raporu alabilecek durumda olmak.

13- İşyeri ilgili Fabrika Müdürlüğü Merkezi olacaktır.

İŞ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İş başvuruları İŞKUR’un resmi internet sayfası üzerinden online yapılmaktadır. Başvurular 02-06 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak olup, başvurular yarın sona ermektedir. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’nin hangi mesleklerden personel aldığını, mesleklere göre istenilen başvuru şartlarını öğrenmek ve hemen online başvuru yapmak için öncelikli olarak BURAYA TIKLAYINIZ.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspxx

Ardından, açılan sayfa üzerinde yer alan ‘’İşyeri unvanı’’ kısmına aynen ‘’TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI’’ yazısını gösterildiği şekilde kopyalayıp, yapıştırınız ve ardından, yine aynı sayfa üzerinde yer alan ‘’ARA’’ butonuna basınız. Kaşınıza böyle bir sayfa düzeni gelir.

Karşınıza çıkan 46 farklı ilandan size uygun olanı tıklayınız ve e-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra hemen başvuru kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

BELGE TESLİMİ

Kura sonucu ve KPSS puanı ile belirlenen asil adayların en geç 16.07.2020 Perşembe günü akşamına kadar istenilen belgeleri (Kimlik, öğrenim belgesi, öğrenim belgesinin E-Devletten alınmış çıktısı, ehliyet ve askerlik durum belgesi) başvuruda bulundukları fabrika müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmekte olup evraklarında eksiklik olan veya uygun olmayan evrakla başvuran adaylar ile süresi içinde evraklarını teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres; GENEL MÜDÜRLÜK Mithatpaşa Caddesi No:14 06100 Yenişehir/ANKARA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.