DOLAR 32,3203 0.2%
EURO 35,1188 -0.04%
ALTIN 2.293,120,70
BITCOIN 22941281,95%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye karın esiri oldu!

Türkiye karın esiri oldu!

ABONE OL
13:59 | 24 Ocak 2022 13:59
Türkiye karın esiri oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de uzun süredir etkili olan kar yağışı yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alarak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Uçak ve otobüs seferleri edildi.

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Türkiye’nin büyük bölümü kar yağışının etkisi altında. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kar yağışlı olacak. Güney Ege ve Batı Akdeniz ise sağanak yağışların etkisi altında. Kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Antalya’nın yüksek kesimleri Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl ve Diyarbakır’da kuvvetli olması beklendiği belirtildi. Diğer yandan Marmara’da etkili olması beklenen kuvvetli poyrazın don ve buzlanmaya neden olabileceği konusunda uyarı yapıldı.

 

THY, İstanbul Havalimanı’ndan bugün 52 seferini iptal etti

İstanbul’da etkili olan kar yağışı İstanbul Havalimanı’nda hava ulaşımı olumsuz etkilendi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün için İstanbul Havalimanı’ndan 36 seferini iptal eden Türk Hava Yolları, 16 seferini daha iptal etti. İstanbul Havalimanı’nda uçuşlar, kar yağışı ve olumsuz hava koşullardan etkilendi. Piste bulunan karları temizlemek için ekipler yoğun çaba sarf ederken, havalimanına iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren biri kargo uçağı olmak üzere iki uçak ise başka limanlara yönlendirildi.

 

Sakarya’da 645 Kişi Misafirhane ve Yurtlara Yerleştirildi

Sakarya’da yoğun kar yağışı nedeniyle yola devam edemeyen 645 kişi misafirhane ve yurtlara yerleştirildi. Vali Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soğuk günlerde devletin sıcak elinin vatandaşların yanında olduğunu belirterek, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle yola devam edemeyen 645 vatandaşımızı misafirhane ve yurtlarımızda ağırladık.” ifadesini kullandı. Gece boyunca yolculara sıcak çorba ve çay ikram edildi.

 

Bartın’da Ekipler Yolu Kardan Kapanan Köydeki Hasta Çocuk İçin Seferber Oldu

Bartın’da yoğun kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde solunum rahatsızlığı geçiren 5 yaşındaki çocuk, ekiplerin çalışması sonucu hastaneye kaldırıldı. İstanbul’dan cenazeye geldiği Turanlar köyünde solunum rahatsızlığı yaşayan Muhammet Emin Koç’un ailesi, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Yoğun kar nedeniyle ambulansla köye ulaşamayan ekipler, durumu Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Karayolları ve İl Özel İdaresine bildirdi. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı yolun ekiplerce açılmasının ardından adrese ulaşan UMKE personeli, Koç’a oksijen tüpü bağlayarak ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Bartın Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Baba Emrah Koç, İstanbul’dan cenaze için geldiklerini, köylerinde kar nedeniyle mahsur kaldıklarını anlattı. Çocuğunun düzenli aralıklarla kullandığı cihazı Bartın’a gelirken yanlarına almayı unuttuklarını ifade eden Koç, “Çocuğumun tedavisi için sağlık ekiplerinden yardım talep ettik, ekipler zor şartlara karşın kısa sürede ulaştı. Tüm ekiplere teşekkür ederim.” dedi.

 

Ankara Yönüne Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde, İstanbul yönünün ardından Ankara istikameti de kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda tırın kayması sonucu ulaşıma kapanan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde ekipler yoğun çalışma yürütüyor. Karayolları ekiplerinin kar küreme, tuzlama ve temizlik çalışması sonucu gece saatlerinde otoyolun Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünün kısmen ulaşıma açılmasının ardından Ankara istikametinde de trafik akışı kontrollü sağlanmaya başlandı.

Bölgede, kara yolları ve trafik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Düzce’de kar nedeniyle yolda kalan ve yurtlarda misafir edilen 415 kişi gidecekleri yerlere gönderilmeye başlandı. Otoyolun Sakarya kesiminde ise Ankara istikametine geçişlerine izin verilmeyen ve D-100 kara yoluna yönlendirilen araçlar, çalışmaların ardından bu güzergahı kullanabilecek. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları için uyarıyor. Öte yandan kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma nedeniyle kapatılan D-100 kara yolu Bolu Dağı kesiminde ulaşım, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının ardından sabah saatlerinden itibaren Ankara ve İstanbul yönüne kontrollü sağlanmaya başlanmıştı.

 

Tunceli-Erzincan Kara Yolu Ulaşıma Açıldı

Yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatılan Tunceli-Erzincan kara yolunun yeniden trafiğe açıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklama, kentteki olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara neden olduğu belirtildi. Kar ve tipi yüzünden dün ulaşıma kapatılan Tunceli-Erzincan kara yolunun, ekiplerin çalışmasıyla açıldığı aktarılan açıklamada, Tunceli’nin Erzincan il sınırındaki Mutu Köprüsü ile Pülümür ilçe merkezi arasındaki yolun ise halen tır geçişlerine kapalı olduğu kaydedildi.

 

Malatya’da 542 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, Akçadağ’da 72, Darende’de 67, Pütürge’de 64, Hekimhan’da 50, Arguvan’da 45, Arapgir’de 42, Battalgazi’de 39, Yeşilyurt’ta 37, Doğanşehir’de 36, Yazıhan’da 31, Kale’de 22, Kuluncak’ta 21, Doğanyol ilçesinde de 16 mahalleye kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Yağışın etkili olduğu ilçelerde kapanan 542 mahalle yolunu ulaşıma açmak için 500 araç ve 1300 personelle çalışma yapılıyor. Erzincan’da yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. 425 köy yolu ile Erzincan-Sivas, Erzincan-Tunceli kara yolu ulaşıma kapandı. Yollarda mahsur kalan araç sürücüleri ve yolcular kurtarıldı. Kentte engelli ve hamile kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildi. Kar ve tipi nedeniyle havayolu seferleri iptal edilirken Turistik Doğu Ekspresi de raylarda oluşan tahribat nedeniyle Mercan yakınlarında yolda kaldı.

 

Erzincan’da Kar Yolları Kapadı

Erzincan’da etkisini devam ettiren kar ve tipi dolayısıyla şehirlerarası yollar ulaşıma kapandı. Erzincan- Sivas kara yolu Sakaltutan ve Kızıldağ geçitlerinde ulaşıma kapatıldı. Erzincan- Tunceli kara yolu da Muti yol ayrımından Pülümür- Tunceli il sınırından ulaşıma kapalı bulunuyor. Erzincan’da toplamda 425 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi dolayısıyla; Merkez’de 40, Çayırlı’da 50, İliç’te 48, Kemah’ta 60, Kemaliye’de 43, Otlukbeli’de 9, Refahiye’de 90, Tercan’da 70, Üzümlü’de 15 olmak üzere toplam da 425 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Erzincan’da etkisini sürdüren kar yağışı sonrası engelli ve hamile kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Olumsuz hava koşulları ve buzlanmalar nedeniyle, ilimiz genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller 24 Ocak 2022 Pazartesi günü ve 25 Ocak 2022 salı günü iki gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.” denildi.

Erzincan’da kar ve tipide mahsur kalan otobüsteki 44 yolcu polis ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Van’dan Ankara’ya seyir halindeki Çetin Mutlu idaresindeki 31 AFK 26 plakalı yolcu otobüsü arıza nedeniyle yoğun kar yağışı ve tipide Tercan-Erzincan kara yolunda mahsur kaldı. Otobüsteki arızayı gideremeyen şoför, polis ve jandarma ekiplerinden yardım istedi. Kısa zamanda bölgeye gelen Tercan Bölge Trafik ve jandarma ekipleri otobüsteki arızanın sabah saatlerinde giderilebileceği bilgisi üzerine 44 yolcuyu tahliye ederek kendi araçları ile ilçe merkezinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu binasına taşıdı.

Erzincan’da kar ve tipi havayolu ulaşımını da aksattı. İstanbul ve Ankara’dan Erzincan’a karşılıklı olarak gerçekleştirilen uçuşlar hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan-Sivas kara yolu üzerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlıklı ve güvenli bir şekilde sağlanabilmesi için karayolları ve trafik ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Sakaltutan mevkiinde bulunan Karayolları 164. Şube Şefliğini ziyaret eden Vali Makas, ekiplerin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ulaşımının sağlıklı ve güvenli bir şekilde sağlanmasında emeği geçen ekipleri tebrik eden Vali Makas, karayolları ve trafik ekiplerine çalışmalarında kolaylıklar diledi. Araç sürücülerini, kar lastiği ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyaran Vali Mehmet Makas, tüm sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

 

Turistik Doğu Ekspresi Yolda Kaldı

Kars’tan Ankara istikametine giden Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan’ın Mercan ilçesi yakınlarında raylarda oluşan tahribat nedeniyle yolda kaldı. İçerisinde 150’e yakın yolcu bulunan tren, raylardaki giriş makası arızası dolayısıyla yaklaşık 4 saattir bekletiliyor. Tren içerisinde bekleyen yolcular, raylardaki arızanın giderilmesinin ardından seyahatlerine devam edecek. Arızanın yaklaşık 3-4 saat süren bir çalışmayla halledilebileceği belirtildi.

 

Karayolları’ndan Açıklama

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İstanbul – Ankara arasında D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açılmıştır.” denildi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Heyelan nedeniyle kapanan Antalya-Mersin Yolu Gazipaşa-Anamur kesimi ulaşıma açılmıştır. Bingöl –Erzurum Yolu ulaşıma açılmıştır. Konya’yı Ankara, Aksaray ve Karaman’a bağlayan yollar trafiğe açılmış olup, Antalya yönü ulaşıma kapalıdır. Bursa-Karacabey Yolu TIR trafiğine kapatılmıştır.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.