DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,7624 0.02%
ALTIN 2.496,580,51
BITCOIN 20252132,11%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye İttifak Olursa

Türkiye İttifak Olursa

ABONE OL
12:12 | 28 Nisan 2019 12:12
Türkiye İttifak Olursa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha düne kadar Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine karşı çıkanlar bu gün bu sistemin getirdiği ittifak kültürü sayesinde büyük şehir belediyelerini kazanmış olmanın keyfini çıkarıyor. Hatta öyle ki zor görünse de yarın için iktidar hesapları yapıyorlar. Sadece bu kadarda değil bazı partiler bu sayede yok olup gitmekten kurtulup ve meclise girmeyi başardılar. Halbuki ne kadar direnmiştiler bu sistem geçmesin diye.

Şimdilerde ise Cumhurbaşkanının Türkiye ittifakı ve kızgın demiri soğutma zamanı sözleri için bazı kesimlerden karşı çıkışlar ve tehdit’e varan açıklamalar geliyor. Aslında Cumhurbaşkanının yapmaya çalıştığı çok basit geçmişte Mhp ye yaptığı iyiliği bu gün Chp ye yapıyor. Hatırlarsanız Mhp 2015 öncesi bir dizi operasyona maruz kalmış ve fetö tarafından ele geçirilmekten Cumhurbaşkanı tarafından kurtarılmıştı. Şimdi ise etkinliğini yitiren fetö ve pkk mevcut siyasi gücünü kullanarak uzun yıllardır iktidara hasret kalan Chp’ye yanaşıp hem Chp ye iktidar vaat ediyorlar hem kendilerine sığınacak güvenli bir liman yaratmaya çalışıyorlar. İşte tamda burada Cumhurbaşkanının Türkiye ittifakı cümlesi tüm bu oyunları bozmak üzere gündeme bomba gibi düştü. Chp ye yada Chp tabanına verilen mesaj son derece net, eğer iktidar istiyorsanız iktidar biziz ve biz buradayız, buyurun gelin. İktidar uğruna terör örgütlerine tevessül etmeyin. Bu tuzağa düşmeyin.

Bu mesajı sadece Chp ye verilmiş olarak algılamakta yanlış olur, bu mesaj legal alanda siyaset yapan yada yapma niyetinde olan tüm siyasi yapılara verilmiş bir mesajdır. Amaç nettir, Türkiye siyasetini bu iki yapının tuzağına düşmekten kurtarmaktır. Uluslar arası güçlerin kontrolünde olan bu iki yapıyla hareket eden tüm siyasi yapılar kendi tabanlarından ziyade bu güçlere hizmet edeceği için sürekli olarak ülkemizin 2023 hedefleri önünde engel teşkil edecekleri aşikardır.

Tabi burada niyet okuyuculuğu yapacak değilim ama benim olaya bakışım naçizane böyledir.

Bu Hafta yaşanan istismar ve taciz olayına değinecektim ama duygularım öyle kabarık ki küfürsüz bir yazı kaleme almakta çok zorlanıyorum. Yalnız sizlerden bir ricam var, bu tür olaylar vuku bulduğunda lütfen olayı bir taraf bırakıp önce fail ve maktulün partisi, cemaati ve etnik kökeniyle ilgilenip ön plana çıkarmayalım. Bunlar adli açıdan önemli ve gerekli olabilir ama bizler ahlak,vicdan ve sosyolojik açıdan tavır belirlersek bu tür olayları provokasyon ve kaos için kullanmak isteyenlerinin önüne geçmiş oluruz ve böylelikle daha az kadınımız, daha az çocuğumuz mağdur olmuş olur. Yoksa bir sapığı, bir ruh hastasını bu iş için cesaretlendirenler çok olur.

Onu bunu bilmem ama Türkiye ittifak olursa ne terör nede sapıklar başarılı olur.

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.