DOLAR 32,3737 0.16%
EURO 34,9798 -0.27%
ALTIN 2.324,280,22
BITCOIN 22727680,00%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Türkiye, ABD’nin çekileceği alanlarda sorumluluğu devralmaya hazır’

‘Türkiye, ABD’nin çekileceği alanlarda sorumluluğu devralmaya hazır’

ABONE OL
18:23 | 06 Ekim 2020 18:23
‘Türkiye, ABD’nin çekileceği alanlarda sorumluluğu devralmaya hazır’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARATürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Odası ve Amerikan Türk Konseyi Üyelerini Kabul programında konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Türkiye-ABD ilişkileri) Tüm sıkıntıları, sınamaları, direnç testlerini başarıyla atlattık.” dedi.Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:”Türkiye ve ABD arasında ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı ve stratejik bir müttefiklik ilişkisi vardır. İlişkilerimizde zaman zaman görüş ayrılıklarına dayalı iniş çıkışlar yaşasak da ortaklığımız pek çok zorluğun üstesinden gelmiştir. Trump’ın özellikle Suriye bağlamında aldığı son inisiyatif Türk-Amerikan ilişkilerini baltalamaya çalışanların planlarını boşa çıkarmıştır. Yalnızca ülkemize yönelik olarak uygulamaya konulan, çelik ihracatımıza dair 2 kat artırılmış gümrük vergisinin kaldırılmasını bekliyoruz.”Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Suriye’de) Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri’nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğunu devralmaya hazırdır.” ifadelerini kullandı.

“Tüm terör örgütleriyle mücadeleye kararlıyız”

Erdoğan şunları söyledi:”Başta DEAŞ olmak üzere, ülkemize, bölgemize ve dünyaya tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle mücadeleye kararlıyız. DEAŞ terör örgütünü, başka eli kanlı terör örgütüyle ikame etmeye çalışan eski yönetim bakiyesi bazı kesimler, baştan beri ülkemiz hakkında kara propaganda yapıyor. PKK/PYD terör örgütünü yerel halkla özdeşleştirmek Kürt kardeşlerimize yapılabilecek en büyük hakarettir. Şu anda DEAŞ saldırılarından, PKK/PYD zulmünden kaçan Kürt kardeşlerimiz sadece ve sadece Türkiye’ye sığınıyor. Bunun yanında PYD/YPG’nin, PKK terör örgütünün bir kolu olduğu en güncel ABD istihbarat raporlarında da kayda geçmiştir. Türkiye olarak müttefiklerimizden sadece lojistik destek alarak güvenli bölgeyi kuracak, ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yönetecek her türlü imkana sahibiz. (Suriye’de) İnsani bir yaklaşım düşünüyorsak ‘mültecilere kapılar açalım’ diyorsak, gelin güvenli bölgelerde konteyner kentler oluşturalım.”

Amerika’nın silah yardımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kime geliyor bunlar YPG’ye, PKK’ya geliyor. Yakalandıkları zaman bir de bakıyoruz Amerika’nın silahları. Kimde bu? Terör örgütlerinde. Ama bunları terör örgütü olarak şu anda hala Amerika kabullenemedi. Bizim sıkıntımız burada.” şeklinde konuştu.Erdoğan, “FETÖ elebaşının Pensilvanya’da hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmesi, milletimizi ve şehit ailelerini yaralıyor. ABD makamlarının gerekli adımları bir an önce atmalarını bekliyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm haberlerde AgriHurses.net editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak site kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.