DOLAR 32,6024 0.39%
EURO 34,8158 0.22%
ALTIN 2.495,490,46
BITCOIN 21052375,03%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk yetkili talep edilecek

Türk yetkili talep edilecek

ABONE OL
10:39 | 10 Ekim 2021 10:39
Türk yetkili talep edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 ayaktan oluşacağı öğrenilen “Sosyal medya” yasa çalışmasının Ekim sonu Meclis’e gelmesinin planlanıldığı belirtildi. Yasada internet medyasının sil baştan düzenlenmesi de bulunuyor.

 

Ulaştırma ve Adalet bakanlıkları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK yetkilileri ve AK Partili kurmayların katıldığı Sosyal Medya Yasa çalışması ile ilgili düzenlenen son toplantıda öncelikle, sosyal medya paylaşımının organize ya da kasıtlı olup olmadığı belirlenecek. İnternet medyasının açık ve şeffaf olabilmesi için künye ibraz etmek, adres bildirmek zorunlu olacak ve bunlarla birlikte künyede alınan fonlar da bildirilecek. Haber siteleri basın kanununa tabi olup yalan haber yayanlara para cezaları verilmesi ve mevcut cezaların arttırılması görüşünün ağırlık kazandığı belirtiliyor. Çalışmayla birlikte yalan haber yayan haber sitelerine, ceza ve yaptırımlar, basın yayın organlarına benzer şekilde uygulanabilecek.

 

Sosyal medya devlerinden, Türk yetkililerin Türkiye’deki ofislerde bulundurulması istenerek “muhatap bulamama” sorununa çözüm aranacak. Kaynaklar, “Türk yetkili bulunması önemli, çünkü daha kolay irtibat kurulabilir” diyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.