DOLAR 32,4942 0.13%
EURO 34,7742 0.12%
ALTIN 2.485,040,94
BITCOIN 20715334,00%
Ağrı
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Mutfağı Haftası, Yöresel İkramlarla Başlıyor!

Türk Mutfağı Haftası, Yöresel İkramlarla Başlıyor!

ABONE OL
23:12 | 18 Mayıs 2023 23:12
Türk Mutfağı Haftası, Yöresel İkramlarla Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Ağrı Valiliğince 21-27 Mayıs tarihlerinde organize edilecek olan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, 12 kurumun destekleri ile ikramlarla başlayacak.

22 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00’te Ağrı Millet Bahçesinde Ağrı’nın önemli yöresel ürünleri görücüye çıkacak. Millet Bahçesinde etkinliğe katılanlar  Abdigör köfte, Ağrı döneri, ayran aşı, bulgur pilavı, lokma tatlısı, Ağrı ketesi, keledoş, halise, geven balı, tulum peyniri gibi birçok yöresel ürünü tatma fırsatını yakalayacak.

İl Özel İdaresi, Ağrı ve Doğubayazıt Belediyeleri Ağrı ve Doğubayazıt Ticaret odaları, İbrahim Çeçen Üniversitesi, İbrahim Çeçen Vakfı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay gibi kurumların da desteklediği Türk Mutfağı Haftası Ağrı etkinliklerinde farklı illerden yöresel ürünlerin de satışı gerçekleştirilecek. Etkinlikte ayrıca lise düzeyindeki öğrencilerin Ağrı’nın yöresel ürünlerini tanımaları için söyleşiler düzenlenecek. Ağrı Gençlik Merkezi ve İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, farkındalık amacı ile mini konserler verecek.

Bu yıl geçen yıllardan çok farklı bir etkinlik için hazırlık yaptıklarını söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Kösedağ, “ Ağrı mutfağını ön plana çıkarabilmek için yıl boyunca bir takım çalışma yürüteceğiz. Turizmin bir ayağıda gastronomi. Bizde Ağrımızın yöresel değerlerini ve coğrafi işaretli ürünlerini ön plana çıkarabilmek amacı ile Sayın Valimizin öncülüğünde 12 kamu ve sivil toplum kurumları ile ortak hareket ederek Türk Mutfağı Haftasında hem tanıtım hemde ikramlarda bulunacağız. Tüm halkımızı etkinlik alanına bekliyoruz” dedi.

Türk Mutfağı Haftası’nın kapanışında ise İbrahim Çeçen Vakfı tarafından Ağrı Menüsü sunumu gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.