DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2266673-0,25%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor

Tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor

ABONE OL
09:27 | 01 Kasım 2021 09:27
Tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E-ticaret işlem hacminin gelecek yıl 450 milyar liraya çıkması beklenirken, tüketicinin sıkça mağduriyet yaşadığı ürünlerin iade alınması süreci kolaylaştırılacak, toptancı halleri yenilenecek. Tüketicilere yönelik ‘hizmet memnuniyet endeksi’ oluşturulacak. Uyuşmazlık çözüm mekanizması tüketici lehine güçlendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre gelecek yıl ticareti kolaylaştırmak, tüketiciyi korumak amacıyla Türkiye’nin ticaretin kolay ve güvenli yapıldığı, tüketici haklarının gözetildiği ve korunduğu önemli ticaret merkezlerinden biri haline getirilmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda da bazı yeni adımlar atılacak.

Toptan ticaretin geliştirilmesi için toptancı hallerinin ve benzeri yapıların modernizasyonu sağlanacak. Bu şekilde de tarım, imalat sektöründeki gelişmelerle tüketicinin faydası gözetilerek toptan ve perakende ticaret sektöründe piyasa işleyişinde karşılaşılabilecek aksaklıklar giderilecek.

Hedefler doğrultusunda atılacak bir diğer adım da E-Ticarette olacak. Güvenin sağlanması konusundaki çalışmalar tamamlanacak, özellikle coğrafi, kültürel yakınlık nedeniyle Türkiye’nin rekabet avantajı olan bölgelerde pazar payı artırılacak Sınır ötesi e-ticarette ürünlerin iade alınması süreci kolaylaştırılmasına yönelik teknik düzenlemeler yapılacak, uygulama iyileştirilecek, kullanıcı kılavuzları yayınlanacak.E-ticarette ürün güvenliği denetiminde model geliştirilecek, yasal düzenleme yapılacak. Uzaktan iletişim araçları yoluyla piyasaya arz edilen ürünlerin gözetim, denetimine dair yönetmelik hazırlanacak.

Tüketici hukuku uyuşmazlık çözüm mekanizmalarında kapasitenin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek. Tüketicileri bilinçlendirici materyaller hazırlanacak ve dijital platformlar geliştirilecek.

Tüketicilere yönelik hizmet memnuniyet endeksi oluşturulacak. Belirlenecek üniversite ve araştırma kuruluşları tarafından Türkiye genelinde her yıl yapılacak araştırma ile memnuniyet endeksi oluşturulacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.