DOLAR 32,3207 0.2%
EURO 35,1354 -0.02%
ALTIN 2.299,270,97
BITCOIN 2286549-0,55%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan’dan, KGK’ya teşekkür!

Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan’dan, KGK’ya teşekkür!

ABONE OL
13:46 | 26 Mayıs 2022 13:46
Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan’dan, KGK’ya teşekkür!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz şubat ayında Gürcistanlı gazetecileri Türkiye’de ağırlayan KGK, bir heyetle Gürcistan’a giderek bir dizi temasta bulundu. Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan da bir mesaj yayınlayarak KGK’ya ne kadar teşekkür etseler az olacağını ifade etti.

Özel bir davetle Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) üyeleriyle birlikte Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e giden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve beraberindeki heyette bulunan KGK Genel Başkan Yardımcıları Bülent Aydemir ve Kahraman Halisçelik ile yönetim kurulu üyesi Sertaç Virancık ve Meclis üyeleri Ferhat Yıldırım, Ahmet Coşkunaydın ve Nalan Yazgan ile tarihi 8 bin yıl öncesine dayanan Dmanisi (Nakalakarı) antik yerleşim yerini ziyaret ettiler.

Buradan Gürcistan’ın Rusya sınırında giden KGK heyeti, Kafkasların eteklerindeki doğa harikasında eşsiz bir gün geçirdi. KGK heyetine Gürcistanlı gazeteciler de eşlik etti. Gürcistan’ın en büyük özel TV kanalı İmedi TV’yi ziyaret eden KGK heyeti, meslektaşlarıyla buluştu. Ziyaret sırasında Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından hazırlanan dergiyi İmedi TV ekibine takdim eden KGK Genel Başkanı Dim, İmedi TV’nin sorularını da yanıtladı.

KGK heyeti, T.C. Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan tarafından da ağırlandı. Dim, Yazgan’ın ağırlamasına ilişkin “Gürcistan’da TC Tiflis Büyükelçiliğimizde Büyükelçimiz Ceren Yazgan tarafından akşam yemeğinde ağırlandık. Büyükelçimize Küresel Gazeteciler Konseyi ile dayanışması temelinde teşekkürlerimizi sunduk. İki ülke ilişkileri adına Gazeteciler arasında kurulan dostluk köprüsünün güçlenerek devamını diledik. Gürcistan’da görev yapan gazeteci dostlarımız; Küresel Gazeteciler Konseyi Gürcistan temsilcimiz Avto, Anadolu Ajansı temsilcisi Davit ve kardeş Azerbaycan’ın devlet ajansı temsilcisi Hatayi beylerle Tiflis büyükelçiliğimizde bir araya geldik.” mesajını paylaştı.

Büyükelçi Yazgan ise, sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayarak, “KGK’ya ne kadar teşekkür etsek az. İki ülke halklarının bu kadar yakın yaşayıp bir o kadar birbirini tanımamasının nedenlerinden biri de gerçekten basın ve medya temsilcilerinin arasında bağların gereken düzeyde olmaması. Şeytanın bacağını kırdık ama nihayet” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.