DOLAR 32,3725 0.16%
EURO 34,9560 -0.33%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22716840,84%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanı Pekcan: Habur ve Gürbulak kapılarını açıyoruz müjdesini verdi

Ticaret Bakanı Pekcan: Habur ve Gürbulak kapılarını açıyoruz müjdesini verdi

ABONE OL
14:56 | 03 Haziran 2020 14:56
Ticaret Bakanı Pekcan: Habur ve Gürbulak kapılarını açıyoruz müjdesini verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Pekcan: Habur ve Gürbulak kapılarını bu hafta açıyoruz müjdesini verdi
Ticaret Bakanı Pekcan, yeni koronavirüs nedeniyle kapalı olan sınır kapıları Habur ve Gürbulak’ın bu hafta açılacağını belirterek, “Ben bugün ulaştırma sektörüne ve bütün ihracatçılarımıza da bu müjdeyi vermiş olayım.” dedi.

Pekcan, “Biz hazirandan itibaren ciddi bir toparlanma bekliyoruz. Esnafımıza bu dönemde 15,3 milyar lira destek verdik.” değerlendirmelerinde bulundu.

Mayıstan itibaren Avrupa’nın da bir toparlanma sürecine girdiğine dikkati çeken Pekcan, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi çalışmalarının da sürdüğünü, bunun için görüşmelere devam ettiklerini anlattı.

Pekcan, Brexit süreciyle ilgili teknik komite çalışmalarının da videokonferans yoluyla sürdüğünü belirterek, “Bizim önceliğimiz, öncelikle Avrupa Birliği’yle olan haklarımızı kaybetmeden bu anlaşmaya yansıtılması, ondan sonra detaylandırılması ve ilişkilerin derinleştirilmesi. İngiltere de bizimle aynı görüşte. İnşallah bu ay sonunda tekrar ekiplerimiz görüşecek.” bilgisini verdi.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi ile görüştüklerini ifade eden Pekcan, tercihli ticaret anlaşmamızın aksamadan devam etmesi ve kapsamının genişletilmesini ele aldıklarını söyledi.

Pekcan, şu an kapalı olan Habur ve Gürbulak kapılarına yönelik de “İnşallah bu hafta bu iki kapımızı da açıyoruz. Ben bugün ulaştırma sektörüne ve bütün ihracatçılarımıza da bu müjdeyi vermiş olayım.” diye konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.