DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20883600,98%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

TTF Antrenör Eğitim Semineri Ankara’da Başladı

TTF Antrenör Eğitim Semineri Ankara’da Başladı

ABONE OL
20:11 | 13 Ocak 2022 20:11
TTF Antrenör Eğitim Semineri Ankara’da Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13-14 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Antrenör Eğitim ve Gelişim Semineri 260 antrenörün katılımıyla başladı.

Ankara Tenis Kulübü’nde 13-14 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Antrenör Eğitim ve Gelişim Semineri Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve GSB Spor Eğitim ve Araştırmaları Daire Başkanı Şükrü Yılmaz’ın açılış konuşmalarıyla başladı. 260 antrenörün katılımıyla gerçekleşen seminerin açılışında Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu, Eğitim Kurulu ve Teknik Kurul Üyeleri de yer aldı.

Antrenörlerin Türkiye Tenis Federasyonu’nun çatısını oluşturan en önemli paydaşlardan olduğunu söyleyen Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Sporcularımızı en iyi yerlerde görebileceğimize olan inancımızla siz değerli mesai arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz. Bugün de karşımda bu hedef uğrunda çalışan, idealist, işini seven arkadaşları görüyorum. Biz Türkiye Tenis Federasyonu olarak dünyanın her yerinde olabilmenin yolunun bilimle, eğitimle ve çok çalışmakla olabileceğinin bilerek stratejilerimizi belirliyoruz. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ve bize verdikleri yönle ilerliyoruz” diye konuştu. Pandeminin etkileri devam ederken eğitim çalışmalarının çevrimiçi olarak devam ettiğine değinen Durmuş, “Tenisin sosyal mesafe gereği pandemiye en uygun branş olduğunun tüm dünya tarafından kabul edildiği bir süreçte Uluslararası Tenis Federasyonu ve Tennis Europe ile olan ilişkilerimizi hep üst düzeyde oldu. ITF’in akademisinde artık tüm antrenörlerimizin Türkçe eğitim alabileceği bir noktadayız. Bu da bizim dünyaya entegre olmak adına bu yolda hedeflerimizde ne kadar iyi yerlere gittiğimizi gösteriyor” dedi.

Antrenörleri sporcusunu ailesinden önce keşfeden birer mucite benzeten Durmuş, “Sizler velisinden önce çocuğa yön verensiniz. Sizler birer gönül ordususunuz ancak gönülden severseniz bu işi yapabilirsiniz. Grand Slamlerde şampiyon olabilecek bir sporcuyu birlikte keşfetmenin azmi içerisinde çok çalışmamız gerektiğini, bir sporcunun arkasında kale gibi durmamız gerektiğini göstermek adına bu eğitimler ve seminerleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin Avrupa’da ve dünyada söz sahibi olabilmesi için yaygın, etkin, söz sahibi ve güçlü bir antrenör kadrosuyla bu işi başarabileceğimize inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Sporda başarının en önemli kaynaklarından biri sürekli eğitim ve gelişim olduğuna değinen GSB Spor Eğitim ve Araştırmaları Daire Başkanı Şükrü Yılmaz, “Spor Eğitim Dairesi olarak yaklaşık 64 federasyonun antrenörlük eğitim işleri ile koordineli olarak çalışıyoruz. Sizler şanslısınız, Türkiye Tenis Federasyonu antrenörüne değer veren, antrenörünün gelişimine katkı sağlayan sürekli kendini güncelleyen ve uluslararası entegrasyonu sağlamak için ısrarla sizler için çalışan bir Federasyon. Ben bu anlamda Başkanımız şahsında tüm ekibe teşekkür ediyorum. Bizlerle de eşgüdüm halindeler” dedi.

Türkiye’nin genel politikasının sporu tabana yayılabilmek ve arzu eden her vatandaşına her branşta eğitim verebilmek olduğunu söyleyen Daire Başkanı Yılmaz, önceki yıllarda tenis ulaşılması zor zahmetli ve performans anlamında süreci çok meşakkatli olan bir branş olduğu ön yargısının artık yıkıldığını belirtti.  20 yıl önce Fed Cup ve Davis Cup’ta hakemlik yaptığını aktaran Yılmaz, “20 yıl önce performans sporu yapan sporcu sayısı bir elin parmağını geçmiyordu. Şimdi baktığınızda Şırnak’ta, Ağrı’da uluslararası tenis turnuvası düzenleniyor. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde büyük ilçeler de dahil olmak üzere tenis kortlarımız var. Her ilde antrenörümüz var. Camiamız gelişiyor ve artık o ön yargılar da kalkıyor. Burada lokomotifi çalıştıracak olan antrenörlerimiz. Özveriyle sahada çalışırsak sporda başarıyı mutlaka elde edeceğiz. Dolu dolu bir program geçireceksiniz hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.