DOLAR 32,5916 0.34%
EURO 34,8561 0.34%
ALTIN 2.495,340,45
BITCOIN 21184354,84%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tendürek Geçidi’nde  kar yağışı nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı

Tendürek Geçidi’nde kar yağışı nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı

ABONE OL
18:02 | 02 Kasım 2019 18:02
Tendürek Geçidi’nde  kar yağışı nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğubayazıt ile Van arasında ulaşımın sağlandığı 2 bin 644 rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan kar yağışı dolayısıyla çok sayıda araç yolda kaldı.

Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan Türkiye’nin en önemli transit geçişlerinden Tendürek Geçidi’nde sabah saatlerinde yoğun kar yağışı etkili oldu.

Geçidin en yüksek noktaları Somkaya ve Gülizar rampalarında, büyük bölümü tırlardan oluşan çok sayıda araç ilerleyemedi.

Soğuk havanın da etkili olduğu bölgede, Karayollarına bağlı ekipler kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.

Ekipler, söz konusu bölgeden geçmek isteyen sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları ve yanlarında çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

İran istikametinden Gürbulak Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye geçiş yapan çok sayıda tır şoförü ise Doğubayazıt-Çaldıran yol ayrımındaki dinlenme tesislerinde kar yağışının etkisini kaybetmesini bekledi.

Azerbaycan uyruklu tır sürücüsü Samet Gurbani, yaptığı açıklamada, kar yağışına hazırlıksız yakalandığını söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren Somkaya’da mahsur kaldığını anlatan Gurbani, “Ben İran’dan geliyorum. Gürbulak Sınır Kapısı’ndan giriş yaptıktan sonra sabah saat 05.00 civarı Somkaya rampasını geçtikten sonra yolda kaldım. Karayolları ekiplerinin yolu açmasını bekliyorum.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.