DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.296,450,85
BITCOIN 22835531,24%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tekstilkent ile Ağrı’nın Kaderi Değişiyor

Tekstilkent ile Ağrı’nın Kaderi Değişiyor

ABONE OL
16:36 | 23 Ocak 2021 16:36
Tekstilkent ile Ağrı’nın Kaderi Değişiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir imalat sektörünü yerinde incelemek üzere Ağrı’da bir takım temaslarda bulundu.

Taşdemir öncelikle, 2018 yılında temeli atıldıktan kısa süre sonra üretime geçen Ağrı Tekstilkent’i SERKA Ağrı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan Özince ve Sanayi, Ulaştırma, Enerji Birim Başkanı Ramazan Doğaner ile birlikte ziyaret etti.

Taşdemir ve ekibi Tekstilkent’te faaliyet gösteren Control Tekstil, Barış Tekstil, Alders Tekstil ve SMS-Yeşim Tekstili ziyaret ederek ürettikleri ürünler, istihdam kapasiteleri ve eksiklikleri hakkında bilgi aldı.

Taşdemir ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti;” Serhat Kalkınma Ajansı olarak bizler Bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak tüm yatırımların takipçisi ve destekleyicisi konumundayız. Bugün burada yaptığımız incelemelerde şunu gördük ki Ağrı yalnızca Bölgenin değil sahip olduğu lojistik potansiyeli ile İran, Irak ve hatta çok yakında açılacak Nahcivan koridoru ile Azerbaycan’ın tekstil ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip. “

2023 Hedefi 10.000 Kişiye İstihdam

2019 yılı İŞKUR Piyasa Araştırma Raporuna göre araştırma kapsamına dâhil olan 20 ila üzeri çalışana sahip kuruluşların sağladığı toplam istihdam Ağrı’da yaklaşık 6.000 kişi iken sadece Tekstilkent’te faaliyet gösteren 4 firmanın sağladığı istihdamın ise yaklaşık 1.200 kişi olduğunu vurgulayan Taşdemir; yatırımların öneminin bu rakamlarla da açıkça görüldüğünü belirterek “Bizler şuan 2 etabı biten alanın 4 etaba çıkarılması için Valiliğimiz öncülüğünde yapılacak çalışmalara destek olmak üzere Belediyemizle birlikte kolları sıvadık ve 2023 yılı hedefimiz istihdamı da 10.000’e çıkarmak “ olduğunu söyledi.

Genç Nüfus En Önemli Potansiyel

Genç iş gücünün Bölgeye yatırım yapmaya niyetli firmalar için en önemli kriterler arasında yer aldığını aktaran Taşdemir; “İnşallah bu yatırımlar, Ağrı’mızın 15-34 yaş aralığındaki yaklaşık 190.000 gencimize iş kapısı olacak. Gerek Ağrı’daki istihdam alanları olan Organize Sanayi Bölgesi, Kobikent ve Tekstilkent’in bütüncül anlayışla büyümesi, gerek yatırımcılara yer tahsisi gerekse mali destek sağlanması ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi konularında önümüzdeki yıllarda Ajans tüm mali ve insan kaynağı ile destek olacak. Ağrı’nın bu potansiyelini ve kapasitesini İnşallah hem yurtiçinde hem de yurtdışında sesimizin çıktığı kadar duyuracağız.” İfadeleriyle tamamlayarak ekibiyle birlikte diğer ziyaretleri için alandan ayrıldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.