DOLAR 32,5811 0.04%
EURO 34,9372 0.08%
ALTIN 2.430,710,05
BITCOIN 2164480-0,50%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz: Çiftçi 30 Nisan’a kadar icraya verilmeyecek!

Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz: Çiftçi 30 Nisan’a kadar icraya verilmeyecek!

ABONE OL
11:57 | 30 Mart 2020 11:57
Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz: Çiftçi 30 Nisan’a kadar icraya verilmeyecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, çiftçinin 30 Nisan’a kadar icraya verilmeyeceğini açıkladı. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında bazı tedbirler aldıklarını dile getiren Poyraz, “30 Nisan tarihine kadar yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri durdurulmuş olup, bu çerçevede yeni takip işlemleri yapılmayacak, ihtiyati haciz kararları icra edilmeyecek” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Fahrettin Poyraz, Koronavirüs (Kovid-19)’le mücadele kapsamında tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve ortakların yaşayabileceği sorunlara karşı bir dizi tedbir aldıklarını kaydetti.

Poyraz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Dünya genelinde görülen ve ülkemizde de etkili olan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının piyasalara olumsuz etkilerini azaltmak için açıklanan sosyoekonomik önlemler paketi (Ekonomik İstikrar Kalkanı) kapsamında gerekli çalışmaları başlattık. Ortaklarımızın mevcut durumdan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri aldık. Bu kapsamda;

30.04.2020 tarihine kadar yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri durdurulmuş olup, bu çerçevede yeni takip işlemleri yapılmayacak, ihtiyati haciz kararları icra edilmeyecek.
Kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler, takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek.

Çiftçilerimizin kredi borçları sebebiyle Risk Merkezi’ndeki siciline mücbir sebep notu düşülmesi sağlanacak.

Vadesi Nisan ve Mayıs aylarında dolacak olan kredilerin anapara ve faiz tutarları 2 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek.”

Diğer yandan 65 yaş ve üstü ortakların, ihtiyaçlarının ortağı oldukları kooperatifleri telefonla arayarak bildirebileceklerini açıklandı.

KAYNAK:TARIMDANHABER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.