DOLAR 32,5407 -0.01%
EURO 35,0161 0.42%
ALTIN 2.435,190,51
BITCOIN 2074516-4,12%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Suriyeliler için Kurban Bayramı kararı açıklandı!

Suriyeliler için Kurban Bayramı kararı açıklandı!

ABONE OL
16:53 | 04 Temmuz 2022 16:53
Suriyeliler için Kurban Bayramı kararı açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, son dakika açıklamalarında bulunarak, Kurban Bayramı’nda Suriye’ye bayramlaşmaya gidenlerin geri Türkiye’ye gelişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu. Çataklı’nın açıklamaları arasında İçişleri Bakanlığı’nın Ümit Özdağ için de suç duyurusunda bulunacağı yer aldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, düzenlediği ‘Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda, Zafer Partisi kurucusu Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayarak, ”Özdağ’ın söylemleri iç savaş çağrısıdır.” dedi.

Türkiye’de yaşayan Suriyeliler her bayram sınır ötesi bayramlaşma için yollara düşüyorlardı. Kamuoyundaki tepkiler sonrasında Ramazan Bayramı’nda bayramlaşmaya gidenler bir daha geri alınmamıştı. Bu Kurban Bayramı’nda da bakanlık aynı kararı devam ettirecek. İsmail Çataklı konuyla alakalı, “Suriyeliler, bayram izni kapsamında ülkelerine gidip geri gelemezler. Yoksa gönüllü geri dönüş açık, isteyen geçici koruma altındaki Suriyeliler, ülkelerine geri dönebilirler ancak bayram izninde gidip geri dönüş söz konusu değil.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.